Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

«Η Κοινωνία δεν ασχολείται με το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας …η Κοινωνία αγωνιά για το μέλλον του τόπου»

Εισήγησή μου στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, 
Κυριακή 8 Μαρτίου 2015


...Η Κοινωνία εκφράζεται απέναντί μας με όρους αποστροφής, όχι γιατί διαφωνεί με αυτά που λέμε –δεν κάθεται καν να μας ακούσει-, αλλά γιατί στα μάτια της Κοινωνίας εμείς εκπροσωπούμε το παλιό, το φθαρμένο, αυτό που μαζί με το ΠΑΣΟΚ, έφερε
τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και φταίει για όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσης.
Αυτή η εικόνα απαξίωσης εντείνεται με τη συνέχεια των άστοχων επικοινωνιακών χειρισμών σειράς στελεχών μας στα ΜΜΕ, αλλά και με την εικόνα εσωστρέφειας που βγάζει η διαρροή της εσωκομματικής μας γκρίνιας...
....Σήμερα είναι επιτακτικότερη από ποτέ η Σύγκλιση μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης.
Μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης όχι της Νέας Δημοκρατίας.
Μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης των υγειών Πολιτικών Δυνάμεων αλλά και του σκεπτόμενου Ακαδημαϊκού και Καλλιτεχνικού κόσμου.
Μια Εθνική Συνδιάσκεψη με στόχο τη Δημιουργία της Ελλάδας στη Νέα Εποχή, όπου θα κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση και το νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο της Χώρας απαλλαγμένο από διαχειριστικές λογικές.
Ένα αναπτυξιακό μοντέλο που δεν μπορεί να είναι μακριά από τις ιδεολογικές μας αρχές –τις οποίες καταστρατηγήσαμε βάναυσα κατά την περίοδο που κυβερνήσαμε.
Μόνο με σαφές Ιδεολογικό Πλαίσιο και ξεκάθαρο Αναπτυξιακό Μοντέλο μπορούμε να μιλήσουμε πια στην Κοινωνία......
.......Και τότε θα ανοίξουμε και τη συζήτηση για τα πρόσωπα.
Θυμίζοντας ότι είναι αρχή της Παράταξής μας, τα πρόσωπα να ανανεώνονται.
Όπως άλλωστε ορίζει η Ιδρυτική Διακήρυξη του Εθνάρχη μας:
«η Παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα ανανεώνεται διαρκώς από τις νέες δυνάμεις της χώρας, τις οποίες θεωρεί πάντα προνομιούχες, γιατί εμφανίζουν αμεσότερα τον παλμό της εποχής μας»...

Ολόκληρη η Εισήγηση:

Κύριε Πρόεδρε,
φίλες και φίλοι Συμμαχητές,

Ενάμιση μήνα μετά τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και το μόνο που κυριαρχεί στις συζητήσεις είναι η ανασφάλεια, ο προβληματισμός και η έκπληξη από τους επικίνδυνους χειρισμούς μιας νέας Κυβέρνησης νάρκισσων μαθητευόμενων μάγων.
Η αρχική ευφορία που δημιούργησαν οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της Κυβέρνησης αντικαταστάθηκε από τρόμο για την επόμενη μέρα με το ενδεχόμενο κάποιου πιστωτικού γεγονότος…
Η χώρα μοιάζει πιο απομονωμένη από ποτέ και το αρραγές μέτωπο των χωρών του Νότου εξελίχθηκε σε μέτωπο των χωρών Βορρά και Νότου ενάντια στην Ελλάδα.
Οι δαπάνες για τα Νοσοκομεία περικόπηκαν στο μισό, οι αποζημιώσεις των αγροτών και το επίδομα πολυτέκνων δεν καταβλήθηκαν στο χρόνο τους για να καλυφθούν άλλες ανάγκες του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που -εξαιτίας του τρόπου που επιλέξαμε να τους αντιμετωπίσουμε-, ψήφισαν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτιούνται με αγωνία αν θα πληρωθούν κανονικά τον επόμενο μήνα.
Η όποια ιδέα για επένδυση, έστω και για την πιο μικρή επιχείρηση, αναβάλλεται για το απώτερο μέλλον. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια αναβάλει τα όνειρα των νέων ανθρώπων του τόπου μας.
Είναι πια ξεκάθαρο ότι το θαύμα και  η ελπίδα που υποσχέθηκαν προεκλογικά οι σημερινοί Κυβερνώντες μοιάζουν  με ανέκδοτο.
Όλοι πια ομολογούν ότι τελικά –με την όποια υπερβολή της- η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας δεν έλεγε ψέματα.
Για το μόνο που μας έχει πείσει ως τώρα η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι για το εξαιρετικό ταλέντο τους στην κυβίστηση και στο μαγικό τρόπο τις αναβάπτισης των όρων και των λέξεων της  ελληνικής γλώσσας.  
Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο εργατικότερος Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης και ότι απεκατέστησε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας.
Όμως, παρόλα αυτά δεν είναι μόνο οι Δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την επιβεβαίωση της στήριξης της Κοινωνίας στη νέα Κυβέρνηση. Τη στήριξη στους νέους μας κυβερνώντες και την άρνηση να κοιτάξουν προς εμάς την αντιλαμβανόμαστε στον περίγυρό μας, στις οικογένειες και στον εργασιακό μας χώρο.
Η Κοινωνία εκφράζεται απέναντί μας με όρους αποστροφής, όχι γιατί διαφωνεί με αυτά που λέμε –δεν κάθεται καν να μας ακούσει-, αλλά γιατί στα μάτια της Κοινωνίας εμείς εκπροσωπούμε το παλιό, το φθαρμένο, αυτό που μαζί με το ΠΑΣΟΚ, έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και φταίει για όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσης.
Αυτή η εικόνα απαξίωσης εντείνεται με τη συνέχεια των άστοχων επικοινωνιακών χειρισμών σειράς στελεχών μας στα ΜΜΕ, αλλά και με την εικόνα εσωστρέφειας που βγάζει η διαρροή της εσωκομματικής μας γκρίνιας.
Κανείς στην Κοινωνία δεν ενδιαφέρεται ποιος θα είναι Πρόεδρος ή Γραμματέας του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Η Κοινωνία ενδιαφέρεται για το αν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συμβάλει στην αποφυγή του χειρότερου για τη χώρα.
Ακόμα κι εγώ προσωπικά αναρωτιέμαι αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά, τη βάση για τη δημιουργία της Νέας Ελλάδας στη νέα Εποχή.
Τον όρο της Νέας Ελλάδας πρώτος εισήγαγε στην πολιτική συζήτηση ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνέχεια όμως η επιμονή στον όρο αυτό ξεθώριασε…κάτω από την πίεση που δημιουργούσαν οι ανάγκες της Κυβέρνησης και οι διαχείριση των υποχρεώσεων με τους Εταίρους.
Με την άνεση όμως του χρόνου της Αντιπολίτευσης, οφείλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας νέας Πολιτικής ζωής.
Σήμερα καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την Ιδρυτική μας διακήρυξη:
«Η Νέα Δημοκρατία στηρίζεται στη διαπίστωση – πικρά βιωμένη από τους παλαιότερους και έντονα αισθητή από τους νεώτερους – ότι μια καινούργια πολιτική ζωή είναι αναγκαία για την επιβίωση, την πρόοδο και την ευτυχία της Ελλάδος. Έχει για βάση την πείρα του παρελθόντος και σαν όραμα ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον».
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία συγκροτείται από έμπειρες και υγιείς, αλλά και από νέες προοδευτικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις.
Αυτές οι δυνάμεις οφείλουν να συντονιστούν στον ίδιο σκοπό: Να φτιάξουν την Ελλάδα στη Νέα Εποχή.
Θυμίζω ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος – που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας – και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος, πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Η Κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για αν και πότε έγιναν συναντήσεις μεταξύ των στελεχών μας, περιμένει όμως να δει τους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον του Τόπου να συναντιόνται και να συζητούν για τα κοινά προβλήματα υπερβαίνοντας τις όποιες κομματικές διαχωριστικές γραμμές.
Σήμερα είναι επιτακτικότερη από ποτέ η Σύγκλιση μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης.
Μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης όχι της Νέας Δημοκρατίας.
Μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης των υγειών Πολιτικών Δυνάμεων αλλά και του σκεπτόμενου Ακαδημαϊκού και Καλλιτεχνικού κόσμου.
Μια Εθνική Συνδιάσκεψη με στόχο τη Δημιουργία της Ελλάδας στη Νέα Εποχή, όπου θα κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση και το νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο της Χώρας απαλλαγμένο από διαχειριστικές λογικές.
Ένα αναπτυξιακό μοντέλο που δεν μπορεί να είναι μακριά από τις ιδεολογικές μας αρχές –τις οποίες καταστρατηγήσαμε βάναυσα κατά την περίοδο που κυβερνήσαμε.
Μόνο με σαφές Ιδεολογικό Πλαίσιο και ξεκάθαρο Αναπτυξιακό Μοντέλο μπορούμε να μιλήσουμε πια στην Κοινωνία.
Και τότε θα ανοίξουμε και τη συζήτηση για τα πρόσωπα.
Θυμίζοντας ότι είναι αρχή της Παράταξής μας, τα πρόσωπα να ανανεώνονται.
Όπως άλλωστε ορίζει η Ιδρυτική Διακήρυξη του Εθνάρχη μας:

«η Παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα ανανεώνεται διαρκώς από τις νέες δυνάμεις της χώρας, τις οποίες θεωρεί πάντα προνομιούχες, γιατί εμφανίζουν αμεσότερα τον παλμό της εποχής μας».

Σήμερα η ευθύνη μας να υπερασπιστούμε το μέλλον της χώρας μας και το δικαίωμα των παιδιών μας στο όνειρο, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.  




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου