Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ανάρτηση στο tro-ma-ktiko


Ειμαι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ και οχι ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Το πτυχιο μου επανω δεν γραφει υπομηχανικος (Παραθετω φωτογραφια πτυχιου της ΣΤΕΦ...
ωστε να το καταλαβουν καποιοι οτι ειμαστε και εμεις ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ). Με την ιδια λογικη αγαπητε μου φιλε και οχι συναφελφε, γιατι εγω ειμαι...





κατωτερος απο σενα, θα σου αρεσε να σε αποκαλώ Διπλωματουχο ΥΠΟμηχανικο???? Οχι βεβαια γιατι το διπλωμα σου σου δινει το τίτλο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.. Ετσι και εμένα δεν μου αρεσει να μου "καταστρεφουν" αυτα τα οποια με κόπο κέρδισα. Σπούδασα στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ηλεκτρονικός μηχανικος, 'Εδωσα πανελλήνιες εξετάσεις με το θεσμο των δεσμων. Δεν εβγαλα Μ.Ο 13 αλλα κατι παραπάνω. Συγκεκριμενα 18 Μαθηματικα, 18 Φυσική, 16 Χυμεια και δυστυχώς 11 Εκθεση. Απο οτι καταλαβες εγω και αρκετοί αλλοι κατωτεροι μηχανικοι επειδή δεν καταφέραμε να αναπτύξουμε ένα θέμα στην έκθεση (οπως ηταν το Γέλιο απο οτι θυμαμαι το 1996), είμαστε κατώτεροι απο έσας γιατι έσας σας έκανε φοβερούς μηχανικούς η έκθεση. Αντί να τα βάζετε με τους πτυχιούχους των ΤΕΙ βάλτε τα με κάποιους αλλους που συντηρούν αυτή τη κατάσταση. Δυστυχώς αν και νεοι ανθρωποι αδυνατείτε να κατανοήσετε τι ακρίβως παιγνιδάκι παιζουν το ΤΕΕ και οι κυβερνήσεις πισω απο τις πλάτες ΟΛΩΝ μας.
Δεν ειμαστε ισοι και ουτε θελω να εχω τα ιδια δικαιωματα με τους διπλωματουχους μηχανικους. Θελω μονο να μου δωσουν τα επαγγελματικα δικαιωματα που με το "ετσι θελω καποιοι δεν εδωσαν ποτε στα ΤΕΙ. Εσυ Διπλωματούχε μηχανικέ προαγεις την ερευνα, εισαι επιστημονας., αλλα επειδη δεν εχεις αντικείμενο αφου πρωτα θα ερθουν οι εξωγήινοι και μετα οι ερευνα στην Ελλαδα, ασχολείσαι με μελετες κατι το οποιο αν το σκεφτεις ειναι η εφαρμογη της ερευνας.. δηλαδη δουλεια του μηχανικου των ΤΕΙ αφου τα ΤΕΙ ιδρύθηκαν για να εφαρμοζουν την ερευνα.. Εξ ού και η ονομασια των σχολων μηχανικων των ΤΕΙ ως ΣΤΕΦ (Σχολη Τεχνολογικων ΕΦαρμογων)
Αυτο που ζηταμε οι μηχανικοι Τ.Ε ειναι να μας δωσετε αυτα τα οποια δικαιουμαστε..... χρονια τωρα. Στην αγορα εργασιας θα κριθουμε ολοι βαση των ικανοτητων και δυνατοτητων μας. Ας ανταγωνιστουμε επι ισοις όροις επιτελους.
ΥΓ1: Γιατι δεν ασχολείστε με αυτους που ερχονται απο πανεπιστημια τριετους φοιτησης του εξωτερικου οι οποιοι εξισώνονται με εσας και οχι με τους μηχανικους των ΑΤΕΙ ή ΤΕΙ?
ΥΓ2: Γιατι εγω με πτυχιο ΤΕΙ + μεταπτυχιακο τιτλο συνεχιζω να παραμενω κατ' εσάς τεχνικος ή υπομηχανικος??? Στο ιδιο μεταπτυχιακο υπηρχαν και διπλωματουχοι μηχανικοι. Στα ιδια θεματα εξεταζομασταν , τα ιδια assigments ειχαμε να παραδωσουμε.. Αυτοι ομως θεωρουνται @@@@ μηχανικοι ενω εγω παραμενω ενας ΥΠΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
Κοιταξτε που ειναι το προβλημα και ξυπνηστε... Οσοι περισσοτεροι μαζευονατι γυρω απο την πιτα ... τοσο το μεριδιο του καθενός μικραίνει...Αρα επρεπε καποιοι να μην εχουν το δικαιωμα να φτασουν ποτε αυτη τη πιτα...Ετσι ο κλήρος επεσε στους ΤΕΙτζιδες..
Ευχαριστώ Γ.Τ.
Προισταμενος Τεχνικου Τμηματος περιφερειας Πελοποννησου καποιας Πολυεθνικης


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ