Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Το κύκνειο άσμα της μεσαίας τάξης

Ενδιαφέρον άρθρο του κου Θ.Δρίτσα που δημοσιεύθηκε στο politis-gr
και αναδημοσιεύθηκε το έντυπο "Απόψεις" της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης επί της ουσίας δίνουν τη χαριστική βολή κυριότερα στη μεσαία τάξη ανθρώπων στον τόπο μας.
Η μεσαία τάξη αποτελείται από νομοταγείς και φορολογικά συνεπείς μισθωτούς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που ζούσαν με έναν αξιοπρεπή μισθό μια ζωή με καλή ποιότητα.
Τα εισοδήματα τους ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας και σταθερής εργασίας, διέθεταν μόρφωση και ικανοποιητικό επίπεδο εκπαίδευσης χωρίς να κατάγονται από πάμπλουτες αστικές οικογένειες. Με άλλα λόγια, ό,τι πέτυχαν δεν τους χαρίστηκε ούτε κερδήθηκε σε κερδοσκοπικά παιχνίδια τύπου Χρηματιστηρίου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΠΙΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ



Για την Αττική το μόνο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που οργανώνει σεμινάρια Ενεργειακών Επιθεωρητών είναι το ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, αξιοποιώντας την ανάλογη εμπειρία του, τις υποδομές του και το επιστημονικό προσωπικό του.
Στο ΤΕΙ Πειραιά λειτουργούν δύο (2)  εκπαιδευτικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών των συναδέλφων, το εκπαιδευτικό κέντρο του ΤΕΙ και το εκπαιδευτικό κέντρο του Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) του ΤΕΙ Πειραιά.

Το ΚΤΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο των Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος έχει ήδη οργανώσει τα έτη 2009 και 2010 αντίστοιχα σεμινάρια με ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων που τελικά υιοθετήθηκε από το Υπουργείο."

Πληροφορίες:
Εργαστήριο Ηπίων Μορφών Ενέργειας ΤΕΙ Πειραιά
 http://www.sealab.gr/greek/epenet/epenet.html     (κ. Ι. Καλφαγιάννη, 210-5381493)


Σεμινάρια διοργανώνονται επίσης στο ΤΕΙ Λάρισας, πληροφορίες στο Ν.Τ.Λάρισας