Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΑΞΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ



«Οι καιροσκόποι που χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τους όρους δεξιά ή αριστερά με μόνο στόχο να παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία, θα μείνουν στο περιθώριο». 

Ολοκληρώνονται σε λίγο δύο εβδομάδες από τις τριπλές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Μαΐου.
Είναι δυστυχώς η πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια που η Κυβέρνηση του –κατά κοινή ομολογία όλων, εργατικότατου- Αντώνη Σαμαρά εμφανίζει προς τα έξω εικόνα αρρυθμίας, καθώς το ενδιαφέρον των ΜΜΕ μονοπωλεί ένας προαναγγελθέντας  Ανασχηματισμός.
·         Οι Υπουργοί –προφανώς με εξαιρέσεις- βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής –και κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ ήδη «πακετάρουν»-.
·         Οι υποψήφιοι προς υπουργοποίηση αγωνιούν.
·         Τα blogs αναμεταδίδουν κάθε πιθανή ή απίθανη πληροφορία.
·      Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κομπάζουν περιμένοντας την ενίσχυση της παρουσίας τους στην Κυβέρνηση,–μου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έσπευσε να προκαταλάβει τον Πρωθυπουργό μετά τη συνάντησή τους την περασμένη Πέμπτη-. Την ίδια στιγμή που τα στελέχη αυτά εποφθαλμιούν κυβερνητικά αξιώματα, κρατούν και την πόρτα εξόδου τους προς το ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτή.
·         Το σύνολο των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας –δικαίως- βγαίνει στα κεραμίδια μπροστά στο ενδεχόμενο να χρειαστεί –ελέω της ανάγκης να διατηρηθεί η Κυβερνητική σταθερότητα- να στηρίξουν μια Κυβέρνηση στην οποία θα έχουν ακόμα περισσότερα Υπουργεία αυτοί που με τις πολιτικές –και κυρίως με τη νοοτροπία τους- έφεραν τη χώρα στο χείλος της ολοκληρωτικής χρεωκοπίας.   
·         Ταυτόχρονα η Κοινωνία