Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΟΡΥΜΑΓΔΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ & ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Νέος ορυμαγδός επιθέσεων κατά του Κλάδου μας εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες καθώς σε σειρά από Νομοσχέδια που περνούν βεβιασμένα πριν κλείσει η Βουλή, ενσωματώνονται Τροπολογίες (σε πολλές περιπτώσεις πολυσέλιδες) οι οποίες είναι αφενός άσχετες με το θέμα του Νομοσχεδίου και αφετέρου κανείς δεν προλαβαίνει να τις δει…
Στο Νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ", που ξεκίνησε να συζητείται εχθές στη Βουλή ο Υφυπουργός κος Μαγκριώτης συμπεριέλαβε σειρά διατάξεων με τις οποίες οι Μηχανικοί Τ.Ε. εξαιρούνται από μεγάλο μέρος των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που είχαν έως σήμερα.. Επίσης προχωρά η σύσταση του ΜΗΚΙΕ (Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων), όπου δίνονται καθολικές αρμοδιότητες στο ΤΕΕ, (θυμίζουμε ότι η συζήτηση για το ΜΗΚΙΕ κρατά 20 χρόνια χωρίς να έχει καταλήξει πουθενά κατά συνέπεια είναι αδιανόητο να ψηφιστεί η ίδρυσή του χωρίς καν συζήτηση μέσα σε ένα άσχετο νομοσχέδιο). Εισάγονται επίσης τροποποιήσεις στη νομοθεσία που αφορά τα ΜΕΚ και τα ΜΕΕΠ.
Κανείς από τους Βουλευτές δεν είχε ενημερωθεί για τις διατάξεις και τις τροπολογίες που συμπεριλάμβανε το Νομοσχέδιο.
Άμεση ήταν η αντίδραση του συναδέλφου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κου Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης ώστε να υπάρξει ενημέρωση και κατέθεσε σειρά τροπολογιών –βασισμένες στη νομική επεξεργασία της ΕΕΤΕΜ-, παίρνοντας τις υπογραφές και άλλων Βουλευτών και ενημερώνοντας και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Ζήτησε την αποκατάσταση της τάξης με την ενιαία αντιμετώπιση πτυχιούχων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στα θέματα που απαιτούν χρόνο για συζήτηση και που θα πρέπει να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν απόψεις.
Το πλήρες κείμενο των παρατηρήσεων –τροποποιήσεων που κατέθεσε ο κος Παπαδόπουλος έχει ως εξής: