Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Το τέλος του Καπιταλισμού;

Το τέλος του Καπιταλισμού;
Περάστε το ποντίκι πάνω από κάθε χώρα και δείτε πόσο χρεωμένοι είμαστε... Προσέξτε πόσο είναι το κατά κεφαλήν χρέος σε κάθε χώρα... (public debt per person) 

http://www.economist.com/content/global_debt_clock


Όλες οι χώρες του Δυτικού Κόσμου χρωστάνε! (εμείς είμαστε σε καλή μοίρα σε σχέση με ΗΠΑ και Ιαπωνία...) Που χρωστάμε όμως όλοι; Τα χρέη είναι σε λογιστικό χρήμα. Χρήμα που καταγράφεται μόνο στις τράπεζες και τα χρηματιστήρια.. Προφανώς έχει εδώ και καιρό φτάσει το τέλος των ιδεολογιών του 20ου αιώνα... Δεν υπάρχουν πια φιλελεύθεροι και σοσιαλιστές, δεν έχει νόημα η αντιπαλότητα Κουμουνιστών και Καπιταλιστών (ο Κουμουνισμός κατέρρευσε και ο Καπιταλισμός μας έφερε στη σημερινή αβεβαιότητα). Υπάρχει πλέον ανάγκη για φωτισμένους ηγέτες που θα αναδείξουν τη διαφορετική πρόταση, που θα διαμορφώσουν τη νέα ιδεολογία.. την αντίσταση των λαών στο "λογιστικό χρήμα" και τα "πλασματικά χρέη"...

"Θέματα και ερωτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου περί αυθαιρέτων"

Παραθέτω αποσπάσματα από τις εισηγήσεις Μηχανικών και Νομικών που πραγματοποιήθηκαν από το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ στις 17 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του σεμιναρίου με τίτλο:
"Θέματα και ερωτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου περί αυθαιρέτων".
 Μπορείτε να κατεβάσετε τις εισηγήσεις (και βιντεοσκοπημένες) από το:
Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα μπορείτε να βρείτε στην εισήγηση της κας Ελένης Μπούτου -Λεμπέσηapantiseis_se erotimata