Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΗΡΚΕΣΕ 84 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ"





 Επιδοκιμάζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κου Αρβανιτόπουλου, σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε στο Νόμο  4254/7-4-2014,  για τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, και αφορά στο Επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού που ασκούν στη χώρα μας οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου και Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημιακού Τομέα, καθώς και απόφοιτοι των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών αντίστοιχων Τμημάτων του Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Επιτέλους μία εκκρεμότητα που διήρκεσε 84 χρόνια και αφορά σε σημαντικές ειδικότητες της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αποκαθίσταται.
Η παραπάνω εξέλιξη για να τελεσφορήσει θα πρέπει σύντομα να ολοκληρωθεί με την αναγνώριση και την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων με Π.Δ.
Ο Νόμος 4663 του έτους 1930 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αποτελεί πλέον παρελθόν παρά τις προσπάθειες, τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις αναχρονιστικών κύκλων που αντιδρούν προσπαθώντας να διατηρήσουν τα «κεκτημένα».
                                                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                           Καθηγητής  ΛΑΖΑΡΟΣ ΒΡΥΖΙΔΗΣ