Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι οξύτατοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί το ΤΕΕ στις ανακοινώσεις του, σίγουρα ανήκουν σε άλλες εποχές. Σε εποχές που οι συντεχνίες επέβαλαν την άποψη τους στην Κυβέρνηση με απειλή πολιτικού κόστους. Έχουν παρέλθει αυτές οι εποχές.


Με απόλυτο και καθαρό τρόπο απάντησε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον του το Τ.Ε.Ε.:

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (2/4/2014):
Α.Οι οξύτατοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί το ΤΕΕ στις ανακοινώσεις του, σίγουρα ανήκουν σε άλλες εποχές. Σε εποχές που οι συντεχνίες επέβαλαν την άποψη τους στην Κυβέρνηση με απειλή πολιτικού κόστους. Έχουν παρέλθει αυτές οι εποχές.
Β.Τα άρθρα που αφορούν στα επαγγέλματα του Πολιτικού Μηχανικού, του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, του Τοπογράφου Μηχανικού συμπεριελήφθησαν στο Πολυνομοσχέδιο ως «μνημονιακές υποχρεώσεις» του ΥΠΕΚΑ, του Υποδομών και του Ανάπτυξης. Το ΥΠΑΙΘ δεν είχε κληθεί να καταθέσει την άποψή του.
Γ.Το ΥΠΑΙΘ αντέδρασε με νομοτεχνική βελτίωση στον περιορισμό της απόδοσης του επαγγελματικού τίτλου  του Πολιτικού Μηχανικού κ.λπ. μόνο σε αποφοίτους του Πανεπιστημιακού τομέα, η οποία αντίκειται στη λογική, στα διεθνή δεδομένα, αλλά και στη νέα Αρχιτεκτονική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά το «Σχέδιο Αθηνά».


Ακολουθούν μερικά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα:
"Το Επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού στη Χώρα μας ασκούν πλέον όχι μόνο οι απόφοιτοι των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών των Ιδρυμάτων του…