Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Στοίχημά μας η Νέα Μεγάλη Ευρωπαϊκή Παράταξη

Στις 8 Μαρτίου στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής είχα δηλώσει:

«....Σήμερα είναι επιτακτικότερη από ποτέ η Σύγκλιση μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης.

Μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης όχι της Νέας Δημοκρατίας.

Μιας Εθνικής Συνδιάσκεψης των υγειών Πολιτικών Δυνάμεων αλλά και του σκεπτόμενου Ακαδημαϊκού και Καλλιτεχνικού κόσμου.

Μια Εθνική Συνδιάσκεψη με στόχο τη Δημιουργία της Ελλάδας στη Νέα Εποχή, όπου θα κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση και το νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο της Χώρας απαλλαγμένο από διαχειριστικές λογικές.

Ένα αναπτυξιακό μοντέλο που δεν μπορεί να είναι μακριά από τις ιδεολογικές μας αρχές –τις οποίες καταστρατηγήσαμε βάναυσα κατά την περίοδο που κυβερνήσαμε.

Μόνο με σαφές Ιδεολογικό Πλαίσιο και ξεκάθαρο Αναπτυξιακό Μοντέλο μπορούμε να μιλήσουμε πια στην Κοινωνία......

.......Και τότε θα ανοίξουμε και τη συζήτηση για τα πρόσωπα…»

Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση επαναλαμβάνω και σήμερα:

Δυστυχώς, η δεινή οικονομική κατάσταση και οι πολιτικές που ακολουθήσαμε
Συνέχεια στο logiastarata.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015



Σήμερα σειρά ομιλητών έθεσε το ζήτημα της Ιδεολογικής Ταυτότητας και της ανάγκης επαναπροσδιορισμού του Κόμματος, ενώ άλλοι επέμεναν ότι ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας είναι η Δεξιά.
Απέναντι σε αυτά τα διλήμματα με κάλυψε η τοποθέτηση του "Μέντορα" Φίλιππου Ταυρή, ο οποίος έκανε λόγο για ολέθριο αυτομαστίγωμα και λάθος διλήμματα, τη στιγμή που η Ιδεολογική μας ταυτότητα είναι σαφώς προσδιορισμένη από την Ιδρυτική μας Διακήρυξη. Δεν είναι άλλη από τον "Ριζοσπαστικό" ή "Κοινωνικό" Φιλελευθερισμό και παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ.
Οφείλω όμως να επισημάνω για πολλοστή φορά μια σοφή φράση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή –που σαν σήμερα, 24 Ιουλίου 1974-, ανέλαβε να σώσει τη χώρα από την καταστροφή που την είχε οδηγήσει η Χούντα των Συνταγματαρχών:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος - που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος.
Και υπόσχεται: Ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».
Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση