Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Οι εκλογές κρίνονται από τους ψηφοφόρους του Κέντρου που μετακινούνται προς τη Νέα Δημοκρατία.

ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ logiastarata
Μιλώντας στη γειτονιές ή στον εργασιακό του χώρο κανείς, συνειδητοποιεί ότι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι συμπολίτες μας τις εκλογές αλλά και ο τρόπος που επιλέγουν να τοποθετήσουν τον εαυτό τους πάνω στον πολιτικό –κομματικό χάρτη έχει αλλάξει εντυπωσιακά, όχι μόνο σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες αλλά ακόμη και σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Το δίλημμα δεξιά ή αριστερά είναι πιο αδύναμα από ποτέ.

Είναι εμφανές ότι τις πολιτικές εξελίξεις τις καθορίζουν οι χιλιάδες κεντρώοι και κεντροαριστεροί ψηφοφόροι
που μετακινούνται προς τη Νέα Δημοκρατία. 

Σε αυτούς τους ψηφοφόρους άλλωστε απευθυνόταν και η «πολιτική υπέρβαση» της συμμετοχής του Βασίλη Οικονόμου σε εκλόγιμη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η κίνηση αυτή έχει πρώτα και πάνω απ’ όλα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται στο βασικό κορμό των ψηφοφόρων του Κέντρου που επιθυμούν συνεργασία και συμπόρευση των υγειών δυνάμεων για να αποφύγει η Χώρα δυσάρεστες περιπέτειες. Απελευθερώνει ταυτόχρονα τους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς από πιθανές ψυχολογικές αναστολές, αποδεικνύοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το Κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. 

Καθώς, όπως άλλωστε περιγράφει ο Σπύρος Μακρής, ο φιλελευθερισμός είναι μια ανοιχτή θεωρία, μια θεωρία της ανεκτικότητας, που ως βασικό της αντίπαλο δεν είχε ποτέ τους άλλους «-ισμούς», αλλά την ανελευθερία της σκέψης, του λόγου και της έκφρασης. 

Η στροφή στα δικαιώματα των αδυνάτων και των λιγότερο ευνοημένων, κόντρα στις συντεχνίες και τα οργανωμένα συμφέροντα δίνουν την ουσία του «Κοινωνικού Φιλελευθερισμού».

Η Νέα Δημοκρατία πιστή στο Θεσμικό ρόλο που την έταξε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής λειτουργεί για άλλη μια φορά ως εγγυητής της Ενότητας και της Εθνικής συμπαράταξης. Αντιστέκεται στην πόλωση και αρνείται τη λογική των μπλε και κόκκινων καφενείων που επιχειρεί να αναβιώσει με το διχαστικό του λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβγαλε με όρους Εθνικής Συνεννόησης, τη χώρα από μια εποχή έντονου διχασμού και την οδήγησε στην ασφάλεια της Μεταπολίτευσης, έτσι και ο Αντώνης Σαμαράς οδηγεί τη χώρα στη Νέα Μεταπολίτευση με Σύνεση και Συναίνεση. 

Γιατί αυτές τις Εκλογές δεν θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα τις κερδίσει η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου