Η κρίση που περνάμε ως κοινωνία τα τελευταία χρόνια δεν είναι μόνο οικονομική είναι πρωτίστως αξιακή. Σημαντικός παράγοντας της κακοδαιμονίας μας είναι η έλλειψη πολιτικής Παιδείας και η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.
Η εκπαίδευση στην Ευρώπη, απεμπολεί τις ανθρωπιστικές σπουδές, γιατί τις θεωρεί βάρος για την γρήγορη ένταξη των μαθητών της στην αγορά εργασίας. Οι νέοι άνθρωποι εκπαιδεύονται να διαβάζουν και να παράγουν, δεν μαθαίνουν όμως να σκέπτονται «πολιτικά» και δεν γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν ως «κοινωνικά όντα».
Από την άλλη πάλι λέμε: «από την κρίση θα μας βγάλουν οι νέοι άνθρωπο
ι». Με τι εφόδια όμως θα μας βγάλουν από την κρίση οι άνθρωποι που δεν έμαθαν να κοιτούν προς τα έξω αλλά μόνο προς τον εαυτό τους;
Η συγκρότηση των Ψηφοδελτίων Επικρατείας θα μπορούσε να αποτελεί εφαλτήριο για την ουσιαστική «επένδυση» στη νέα γενιά. Αναμφισβήτητα η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει στην πρώτη θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί κίνηση με ύψιστο Πολιτικό συμβολισμό. Ο κος Φορτσάκης τόλμησε βάζοντας πάνω από το «βόλεμά» του τις Αρχές και τις Αξίες που πρέπει να διέπουν όχι μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά την Παιδεία και την Χώρα μας συνολικά.
Πέρα όμως από τον επικεφαλή του ψηφοδελτίου και οι υπόλοιποι υποψήφιοι σηματοδοτούν ο καθένας με την αξία και την πορεία του, την ανάγκη ανάδειξης και στήριξης των ανθρώπων που προτάσσουν το «κοινό» από το «προσωπικό», που έχουν δώσει αποδεδειγμένα μάχες για τον τόπο αλλά και την παράταξη.
Το σημερινό Ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι το καλύτερο Ψηφοδέλτιο που έχει συγκροτηθεί από οποιοδήποτε Κόμμα τις τελευταίες δεκαετίες.
Παρόλα αυτά οφείλω να δηλώσω δημόσια πως άξιζε μια θέση σ’ αυτό το σπουδαίο ψηφοδέλτιο επικρατείας και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Η Νέα Δημοκρατία χρειαζόταν μια ακόμα επιλογή δυνατού συμβολισμού για τη νέα γενιά. Τη γενιά που εδώ και δεκαετίες εμπνέεται στα πανεπιστήμια από τη ΔΑΠ και τις θέσεις της. Ο Αντρέας Παπαμιμίκος –ο πρώτος Πρόεδρος Ελληνικής Νεολαίας που εξελέγη από τη βάση σε Πανελλαδικές Εκλογές με δεκάδες χιλιάδες ψήφους-, θα αποτελούσε για εμένα ιδανική επιλογή. Ο Αντρέας, πέρα από τις πολύ καλές του σπουδές, τις διοικητικές του ικανότητες και τον μεστό πολιτικό λόγο συμβολίζει και εκπροσωπεί τους νέους ανθρώπους που –σε πείσμα των καιρών- εξακολουθούν να ασχολούνται με τα κοινά θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο, αφήνοντας πίσω την επιστημονική τους καριέρα και σειρά προτεραιοτήτων της ζωής τους, κόντρα σε κάθε λαϊκισμό ή ελιτισμό. Αυτός ο συμβολισμός θα αποτελούσε σαφές μήνυμα ότι «τη χώρα από την κρίση, την οικονομική –αλλά κυρίως την πολιτική και αξιακή- θα τη βγάλουν πραγματικά οι νέοι άνθρωποι». Για τους λόγους αυτούς πιστεύω ότι «και όμως στον Αντρέα άξιζε… μία εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας».
Έχω βέβαια απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές του Πρωθυπουργού και είμαι σίγουρος ότι αυτός αποφάσισε ορθά με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου άλλωστε, τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης δεν θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα κερδίσει η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου