Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Δημήτρης Σιάχος: Διεύρυνση προς το κέντρο: Ιστορική η ευθύνη της ΝΔ

Ο κόσμος δεν ακούει πια συνθήματα. Δεν υποκύπτει σε διλήμματα δεξιά ή αριστερά.
Δύο είναι τα κυρίαρχα ζητήματα στην κρίση του:
Εξασφάλιση της σταθερότητας χωρίς τον κίνδυνο να πάνε οι θυσίες χαμένες και ανάγκη για αλλαγή της παλαιοκομματικής Νοοτροπίας στο παρηκμασμένο πολιτικό μας σκηνικό.
Ταυτόχρονα οι εκατοντάδες χιλιάδες κεντρώοι και κεντροαριστεροί ψηφοφόροι
βρίσκονται έρμαια ανάμεσα σε έναν εμφύλιο και σε μία κίνηση που εκπέμπει καιροσκοπισμό…
Η Νέα Δημοκρατία ως πραγματική φιλελεύθερη δύναμη είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να απαντήσει και στα δύο ζητήματα που θέτουν οι ψηφοφόροι.
Ταυτόχρονα, οφείλει –για το καλό της Πατρίδας- να απευθυνθεί στο βασικό κορμό των ψηφοφόρων του Κέντρου που επιθυμούν συνεργασία και συμπόρευση των υγειών δυνάμεων για να αποφύγει η Χώρα δυσάρεστες περιπέτειες.
Η υιοθέτηση στην πράξη του όρου «Νέα Ελλάδα» είναι σήμερα επιτακτικότερη από ποτέ.
Η Νέα Δημοκρατία –στο χρόνο που απομένει μέχρι τις 25/1- οφείλει να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς, απελευθερώνοντάς τους από τις όποιες πολιτικές ή ψυχολογικές αναστολές.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φιλελευθερισμός είναι μια ανοιχτή θεωρία, μια θεωρία της ανεκτικότητας, που ως βασικό της αντίπαλο δεν είχε ποτέ τους άλλους «-ισμούς», αλλά την ανελευθερία της σκέψης, του λόγου και της έκφρασης.
Ο «Κοινωνικός Φιλελευθερισμός» αποκτά νόημα από τη στροφή στα δικαιώματα των αδυνάτων και των λιγότερο ευνοημένων, κόντρα στις συντεχνίες και τα οργανωμένα συμφέροντα.
Η συμμετοχή της Κυρίας Γκερέκου και –κυρίως- του κου Οικονόμου σε εκλόγιμη θέση ήταν μία σοφή πολιτική επιλογή με έντονο συμβολικό χαρακτήρα.
Η Νέα Δημοκρατία πιστή στο Θεσμικό ρόλο που την έταξε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής οφείλει να λειτουργήσει ως εγγυητής της Ενότητας και της Εθνικής συμπαράταξης. Οφείλει να αντισταθεί στην πόλωση και να αρνηθεί τη λογική των μπλε και κόκκινων καφενείων που επιχειρεί να αναβιώσει με το διχαστικό του λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβγαλε με όρους Εθνικής Συνεννόησης, τη χώρα από μια εποχή έντονου διχασμού και την οδήγησε στην ασφάλεια της Μεταπολίτευσης, έτσι και ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να οδηγήσει τη χώρα στη Νέα Μεταπολίτευση με Σύνεση και Συναίνεση. Όπως άλλωστε τόνισε ο ίδιος: «..αυτές τις Εκλογές δεν θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα τις κερδίσει η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία!»
Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η Νέα Δημοκρατία οφείλει ως πραγματικά φιλελεύθερη δύναμη, να αναλάβει την Ιστορική της ευθύνη στεγάζοντας το υγειές μεταρρυθμιστικό κέντρο, εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα στη Χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου