Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠ.ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ



2 Μαρτίου



Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν τα ΤΕΙ να κατατάσσονται στο επίπεδο 6β έναντι 6α των Πανεπιστημίων και το επίπεδο 7 των Πολυτεχνείων, στην 8βάθμια κλίμακα του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων που συντάσει το Υπ.Παιδείας. Κυκλοφορεί επίσης ένα σενάριο που θέλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να.. δέχεται τις εισηγήσεις για διαχωρισμό των πτυχιούχων σε πριν τον Ν.2916/2001 (ή και πριν το Ν.3549/07) και των σημερινών πτυχιούχων. Αυτοί που υποστηρίζουν αυτό το σενάριο θέλουν τους πτυχιούχους πριν τον Ν.3549/07 να εντάσσονται στο 5ο επίπεδο!!! Σημειώνουμε ότι σχετικά σενάρια υπήρχαν και στο παρελθόν αλλά οι προτάσεις των υπηρεσιακών παραγόντων είχαν απορριφθεί από την προηγούμενη Πολιτική Ηγεσία.

Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο. Οι Πρόεδροι των ΤΕΙ στην προσεχή Σύνοδο Προέδρων πρέπει να απαιτήσουν από την Υπουργό να πάρει θέση.

Σημειώνουμε ότι μετά την άρνηση του Υπουργείου να πάρει θέση για το θέμα (στην Ερώτηση του κου Ταλιαδούρου, ο Υφυπουργός Παιδείας κος Πανάρετος, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά), οι συνάδελφοι Βουλευτές Μιχάλης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Αυγενάκης και Στάθης Κωνσταντινίδης κατέθεσαν νέα Ερώτηση προς την Υπουργό. Σας κοινοποιούμε τη σχετική Ερώτηση.

για την Πανελλήνια ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε.

τα μέλη του ΚΔΣ της ΕΕΤΕΜ

Σιάχος Δημήτρης, Αίσωπος Γιάννης, Τσιρογιάννης Παναγιώτης, Ευθυμιάδης Κων/νος, Ντάκος Χρήστος



θυμίζουμε ότι αυτή την Παρασκευή στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΚΔΣ της ΕΕΤΕΜ. 'Ολοι οι συνάδελφοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου