Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

11 Μαρτίου 2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία η Σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ. Τελικά αντί της Υπουργού, την πολιτική Ηγεσία εκπροσώπησε ο Υφυπουργός κος Πανάρετος.

Ο Υφυπουργός δεν απάντησε τίποτα στην Ερώτηση για το επίπεδο στο οποίο θα ενταχθούν τα ΤΕΙ στο Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων, καθώς θεωρεί ότι.. το θέμα βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση.

Το μόνο που ανακοίνωσε δυστυχώς ο Υφυπουργός ήταν ότι δεν θα προχωρήσουν για υπογραφή τα Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα που παρέλαβε από την προηγούμενη Κυβέρνηση..

Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε νέα διαβούλευση με ΤΕΕ, ΕΕΤΕΜ, ΠΟΜΗΤΕΔΥ κτλ. Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα συζητηθεί στη συνέχεια σε κοινή συνεδρίαση ΣΑΤΕ και ΣΑΠΕ (όπου συμμετέχουν όλοι οι Πρυτάνεις και το ΤΕΕ...) και μετά θα προχωρήσει για υπογραφές...

Θυμίζουμε ότι στο Νόμο που ψήφισε η προηγούμενη Κυβέρνηση (με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο) υπήρξε πρόβλεψη ώστε να μην πάνε χαμένα τα σχέδια για τα ΠΔ που είχε εγκρίνει το ΣΑΤΕ (όλες οι ειδικότητες των Η/Μ, Αυτοματιστών, Ενεργειακών κτλ). Η παρ.2 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156Α΄/4.9.2009) αναφέρει ρητά:"Για τα εκκρεμή σχέδια προεδρικών διαταγμάτων της περίπτωσης γ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 25 του ν.1404/1983 τα οποία έχουν υποβληθεί προς συνυπογραφή στα συναρμόδια Υπουργεία, ισχύουν οι διατάξεις της περίπτωσης γ΄της παραγράφου 2 του άρθρου 25 του ν.1404/1983".

Δυστυχώς με απόφαση της σημερινής Ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ έχουμε νέα αναβολή..

Ίσως το μόνο θετικό είναι το γεγονός ότι φαίνεται ότι μετά τις παρεμβάσεις μας -αλλά και τις ενέργειες της ΠΟΜΗΤΕΔΥ- υπάρχει έντονη κινητικότητα στο θέμα της αντιμετώπισης των ΤΕ στο Δημόσιο, στο Νομοσχέδιο για τα κριτήρια επιλογής προϊσταμένων.

Αυτό όμως που μας εξέπληξε δυσάρεστα ήταν το γεγονός ότι η ΕΕΤΕΜ ήταν απούσα από τη σημερινή κρίσιμη συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία. Ο πρόεδρος του ΚΔΣ αδιαφόρησε εντελώς για τη σύνοδο των προέδρων.. δεν πήγε καν και δεν ενημέρωσε για την απουσία του τα υπόλοιπα μέλη του ΚΔΣ (ενημερωθήκαμε ότι ίσως πάει αύριο ...που όμως θα λείπει η πολιτική ηγεσία...)

Ο τρόπος που λειτουργεί η Διοίκηση της ΕΕΤΕΜ μας θλίβει και σίγουρα μας προβληματίζει καθώς δεκάδες συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα μας ρωτούν: "Γιατί να είμαστε σε μια τέτοια ΕΕΤΕΜ;"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου