Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1974-2014 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Φίλες κ φίλοι συμμαχητές,
Είναι ύψιστη η τιμή αλλά και βαριά η ευθύνη να παίρνει κανείς το λόγο στεκούμενος στο ίδιο βήμα από το οποίο ο Ιδρυτής του Κόμματός μας, ο Ηγέτης της μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κήρυττε την έναρξη του πρώτου μας Συνεδρίου.
Το Συνέδριο όπου έγιναν αποδεκτές ομόφωνα οι ιδεολογικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας, όπως Αυτός τις εισηγήθηκε.
Το πρώτο Συνέδριο Ελληνικού Κόμματος όπου οι Σύνεδροι δεν διορίστηκαν αλλά εξελέγησαν από τα μέλη.
Καθώς, η δημοκρατική οργάνωση μαζί με το υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και τον σταθερό ιδεολογικό
προσανατολισμό αποτελούσαν σύμφωνα με τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τις τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις για την λειτουργία ενός Κόμματος.

Είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική η σημερινή πολιτική μας εκδήλωση.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που είχαν την έμπνευση αλλά και σε αυτούς που οργάνωσαν αυτή την εκδήλωση –με πρώτο τον Γραμματέα μας-, με τον τόσο έντονο πολιτικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα.

Δεν έχω προφανώς το δικαίωμα να καταχραστώ τη φιλοξενία και την τιμή που μου χαρίζει αυτό το βήμα, έχω όμως την υποχρέωση να ενώσω κι εγώ τη φωνή μου με αυτούς που αγωνιούν για το μέλλον όχι της Παράταξης αλλά το μέλλον του τόπου. 

Για να μην επιτρέψουμε να τεθεί εν αμφιβόλω το μέλλον του Τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας, οφείλουμε να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας ενωμένες και να βάλουμε πλάτη για να παραμείνει ο Πολιτικός μας Οργανισμός κυρίαρχος των πολιτικών εξελίξεων.

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και πολεμήθηκε και σπιλώθηκε από τις ίδιες μειοψηφίες που και σήμερα αμφισβητούν τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρό μας, Αντώνη Σαμαρά.
Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υποχρεώθηκε να πάρει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις. Αποφάσεις που δεν υπαγορεύονταν από το θυμικό αλλά από τη λογική. Αποφάσεις που δεν συμβάδιζαν πάντα με τις ενδόμυχες επιθυμίες των ψηφοφόρων του.  
Παρέμεινε όμως αταλάντευτα προσηλωμένος στο μοναδικό του στόχο που ήταν το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα και για τους Έλληνες.
Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση σε καλούμε Πρόεδρε να συνεχίσεις την προσπάθειά σου οδηγώντας τη χώρα στη νέα Εποχή, δημιουργώντας τη Νέα Ελλάδα!
Τη νέα Ελλάδα που θα συμπορευτούμε όλοι όσοι πρεσβεύουμε τις ίδιες αρχές ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές αφετηρίες του παρελθόντος.
Άλλωστε όπως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε στην Ιδρυτική μας Διακήρυξη: 
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος - που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος.
Και υπόσχεται: Ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Από εκεί και πέρα, οφείλουμε να αποτελέσουμε εμείς την πραγματικά προοδευτική Δύναμη της χώρας, με σεβασμό στην παράδοση και την ιστορία μας αλλά αντιλαμβανόμενοι τις συνθήκες που διαμορφώνει η εποχή μας πάνω σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για το Ιδεολογικό μας στίγμα, όπως το προσδιόρισε ο Ιδρυτής μας, καθώς ο φιλελευθερισμός δεν είναι απλά ένα πολιτικό δόγμα αλλά μια συνολική αντίληψη για τον κόσμο.
Ο φιλελευθερισμός στον 21ο αιώνα θα πρέπει να πορευτεί ως μια φιλοσοφία των δικαιωμάτων για τους λιγότερο ευνοημένους, αλλιώς δεν θα είναι φιλελευθερισμός..

Ξεπερνώντας την κρίση και βάζοντας τη χώρα σε τροχιά Ανάπτυξης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στις αρχές του «Κοινωνικού» ή «Ριζοσπαστικού» Φιλελευθερισμού, οφείλει να κάνει στροφή στα δικαιώματα των αδυνάτων και των λιγότερο ευνοημένων, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις που αναπόφευκτα βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια.
Οφείλουμε πλέον να δώσουμε προτεραιότητα στον αγρότη, στηρίζοντας την πρωτογενή μας παραγωγή, τον ελεύθερο επαγγελματία, τονώνοντας την επιχειρηματικότητα και φυσικά τον μικροϊδιοκτήτη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά όχι μόνο της παράταξης αλλά κ της Οικονομίας μας τα τελευταία σαράντα χρόνια!
Πρόεδρε καλή δύναμη για την ολοκλήρωση του έργου σου!
Γραμματέα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία κ για την τόσο επιτυχημένη εκδήλωση. Η παρουσία σου αποδεικνύει ότι η Παράταξή μας δεν έχει παρελθόν, έχει παρόν κ σίγουρα έχει μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου