Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,

επειδή η σπέκουλα ήδη έχει ξεκινήσει και τα παπαγαλάκια έπιασαν αμέσως δουλειά, μερικές προσωπικές σκέψεις...

O Αντώνης Σαμαράς, έκανε αυτό που επέβαλε το εθνικό συμφέρον. Έστειλε μια επιστολή, όπου μιλάει ξεκάθαρα για τροποποιήσεις.


Αντιγράφω από το μάλλον όχι και τόσο φιλικό www.newsbomb.gr

"...Η επιστολή αυτή εμπεριέχει, όπως αναφέρει η ΝΔ, τις θέσεις του, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Με αυτόν τον τρόπο ο κος Σαμαράς, αρνείται εμμέσως να συνυπογράψει κείμενο με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Σαμαράς, αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της Επαναδιαπραγμάτευσης, λέγοντας πως πιστεύει πως «συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος»..."
Ας είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Έστειλε μια επιστολή που λέει πρακτικά ότι:

- Δεν υπογράφω μαζί με Παπανδρέου και Καρατζαφέρη. Αυτοί υποστηρίζουν άλλα πράγματα από εμένα. Ο ένας κάνει ότι του πείτε και ο άλλος, όπου φυσάει ο άνεμος...

- Επιφυλάσσομαι για τροποποιήσεις όταν αναλάβω την εξουσία. Ακολουθείτε ένα εθνικά επιζήμιο μείγμα πολιτικής. Συμφωνούμε με το στόχο, διαφωνούμε με τον τρόπο. Ε, αυτόν τον τρόπο, θα τον επιλέξουμε εμείς και όχι εσείς...

- Δεν σκύβω το κεφάλι. Υπερασπίζομαι την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού. Ενός λαού που δεν εκπροσωπείτο από τον Yes Men - ΓΑΠ, αλλά από έναν πολιτικό άλλης νοοτροπίας, που ξέρει να λέει όχι και κυρίως ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑ.

Αγαπητοί φίλοι, κατά πολλούς "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού"  αλλά μάλλον για όλους, είναι μια συνεχής παρτίδα σκάκι. Στην παρτίδα αυτή ο Αντώνης Σαμαράς, έχει να επιδείξει:

- Παρέλαβε ένα κόμμα του -11% και το έχει φτάσει σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις στο +11%. Συνυπολογείστε τη φυγή της κυρίας Μητσοτάκη και θα καταλάβετε για τι νίκη έχει καταφέρει.

- Απεσύρθη το εξόχως αντεθνικό δημοψήφισμα που ήθελε να επιβάλει ο ΓΑΠ.

- Εξανάγκασε σε παραίτηση σε μόλις 2 χρόνια διακυβέρνηση, έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό.

- Ορίστηκαν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

- Μια υπεύθυνη εθνικά στάση. Ένα βήμα πριν μας πετάξουν έξω από το ευρώ, συναίνεσε σε μια μεταβατική κυβέρνηση ώστε να εκταμιευτεί η 6η δόση και να υπάρχει αύριο σε αυτή τη χώρα. Είναι δεδομένο ότι είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Σε μια χώρα, μέλος της Ε.Ε. και του ευρώ και όχι σε μια χώρα ρημαδιό. 

- Είναι ο μόνος πολιτικός που αφήνει να φανεί λίγο φως στην άκρη του τούνελ. Σκεφτείτε για ένα λεπτό, αν στις εσωκομματικές εκλογές είχε εκλεγεί η κυρία Μητσοτάκη, σφόδρα υπέρ του μνημονίου, ποια ελπίδα θα είχε πλέον ο Έλληνας... ΚΑΜΜΙΑ.

- Είναι πατριώτης. Δεν έκανε στείρα αντιπολίτευση, συνυπέγραψε όσα νομοσχέδια θεωρούσε σωστά και δεν υπήρξε ούτε στο ελάχιστο λαϊκιστής.

- Και για να πούμε και κάτι δικό μας, όπως και αν θέλει κανείς να ονομάσει τον "κοινωνικό φιλελευθερισμό", όσο και αν κάποιοι (εσωκομματικά) "ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη" και για ιδίον όφελος μιλάνε για νεοφιλελευθερισμό και άλλα χαριτωμένα - την ώρα που ο Έλληνας δεν έχει να φάει, αυτοί θέλουν να δείξουν έλλειμμα ιδεολογικής ταυτότητας - το τρίπτυχο "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και ο όρος "Δεξιά", ξαναμπήκαν στη ζωή μας. Αλήθεια, πόσοι έμαθαν ότι ο Υφ. Παιδείας και δεξί χέρι του προέδρου, το πρώτο πράγμα που έκανε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του στο υπουργείο, ήταν να ζητήσει την επαναφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών, ως υποχρεωτικό... Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την πατριωτική στάση του προέδρου. Είναι προφανές το γιατί τον "χτυπούν" έτσι. Εσωκομματικά, ΜΜΕ, άλλες "πολιτικές" δυνάμεις, ξένοι ηγέτες.

Σε αυτήν την παρτίδα σκάκι λοιπόν, αντίπαλός μας δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα ολόκληρο σύστημα που προσπαθεί να "κοντύνει" πολιτικά τον πρόεδρό μας, ώστε να μην καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να είναι υποχείριό τους. Θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με κάποιους οι οποίοι είναι εύκολα διαχειρίσιμοι από τους "φίλους" μας. Έτσι θέλουν να πιστεύουν...
Στο χέρι μας είναι φίλοι μου να τους αποδείξουμε πόσο λάθος κάνουν. Μην πέφτετε στην παγίδα των καλοθελητών.

Απόστολος Ι. Ανδριανάκος
e-mail: andrianakos@eled.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου