Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σαφής υπέρ των ΤΕΙ η τοποθέτηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου


"...Είναι σημαντικό για εμάς ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πήρε σαφή θέση υπέρ των ΤΕΙ, συνεχίζοντας το δρόμο που άνοιξε η Μαριέττα Γιαννάκου με το Ν.3549/2007. Απόδειξη αποτελούν οι τοποθετήσεις τόσο του εισηγητή κου Ταλιαδούρου, όσο και του αρμόδιου Τομεάρχη Παιδείας κου Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα της τοποθέτησης του πρώην Υπουργού ...Φυσικά, εμείς πιστεύουμε ότι σε ένα σημαντικό βαθμό έχουν γίνει από τις δικές μας κυβερνήσεις κάποια πράγματα για τα T.E.I., αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα.
Αισθανόμαστε, δηλαδή, ότι κάποιες βελτιώσεις μπορούν να ικανοποιήσουν ως ένα βαθμό τις επιταγές της διάταξης του άρθρου 11, παράγραφος 7 του ν. 3404/2005, αλλά από εκεί και έπειτα, εμείς πρέπει να προχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα προς τα εμπρός, για να δώσουμε τη δυνατότητα στα T.E.I., εκεί που μπορούν, να διοργανώσουν προγράμματα σπουδών και Τρίτου Κύκλου.
Επίσης, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η τριετής διάρκεια σπουδών στα T.E.I., γιατί κάτι τέτοιο –κατά τη δική μας εκτίμηση- μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση των σπουδών που παρέχονται από τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.
Επίσης, όσον αφορά τις μεταβατικές διατάξεις στο άρθρο 79 για τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα και την ασάφεια που κρατά σε ομηρία και σε αγωνία για το μέλλον τους τους ήδη υπηρετούντες, όσον αφορά το ειδικό τεχνικό προσωπικό των T.E.I. της χώρας..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου