Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Κανείς δεν αναγνωρίζει τις εκλογές της ΕΕΤΕΜ...

Η ΕΕΤΕΜ δεν νομιμοποιείται πλέον να εκπροσωπεί κανέναν...
Η αποχώρηση ΟΛΩΝ των "πολιτικών" Παρατάξεων -Πανελλήνια ΔΑΚΕ, Πανεπιστημονική (ΚΚΕ), Αρ.Συσπείρωση (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και Α.Κι.Δα (Ανεξάρτητο με έδρα τη Β.Ελλάδα)- από τη διαδικασία των εκλογών για τα κεντρικά όργανα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., αποδεικνύει με το χειρότερο δυνατό τρόπο την αποτυχία της μονοπαραταξιακής της Διοίκησης και του επί 21 συναπτά έτη προέδρου της, καθώς οδήγησαν ένα Σύλλογο με δεκάδες χιλιάδες μέλη, πανελλαδική διάρθρωση και δεκαετίες ιστορικής διαδρομής και αγώνων, σε πλήρη παρακμή και απαξίωση...
Πέρα από

παραταξιακές ή άλλες προσεγγίσεις, θυμίζω ότι προσωπικά είχα διαχωρίσει κάθετα και κατηγορηματικά την όποια σχέση μου με την ΕΕΤΕΜ (παρά τους αγώνες που έδωσα για χρόνια μέσα από τις τάξεις της), από τη στιγμή που αυτή έβγαλε και το τελευταίο της προσωπείο και βρέθηκε απέναντι στονΝ.4254, κόντρα στα συμφέροντα του Κλάδου μας.
Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι αυτός ο σύλλογος λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια με "ιδιοκτησιακή αντίληψη", με χαρακτηριστικά "μαγαζιού", δίχως τη στοιχειώδη "επίφαση νομιμοποίησης" των διαδικασιών, όμως η αποχώρηση ήταν μονόδρομος όταν πλέον ήμουν βέβαιος ότι καμία λύση για τον Κλάδο δεν μπορεί να υπάρξει από την ΕΕΤΕΜ ή μέσω αυτής.
Ευχαριστώ ειλικρινά τον Γιάννη Αίσωπο και τον Κώστα Ευθυμιάδη, που παρέμειναν μέχρι τέλους σε αυτή "στρεβλή" διαδικασία και υπέμειναν όλο το "θέατρο του παραλόγου" σε βάρος της δικής τους προσωπικότητας..
Καταλαβαίνω τους συναδέλφους περιφερειακών Τμημάτων που παρέμειναν στη διαδικασία, συγκροτώντας ψηφοδέλτια με τοπικά κυρίως χαρακτηριστικά, καθώς τα προβλήματα του Κλάδου παραμένουν άλυτα και όλοι αγωνιούν για το πως μπορεί να βρεθεί λύση στα σημερινά αδιέξοδα.
Είμαι σίγουρος ότι ανάμεσα στα σημερινά ψηφοδέλτια, υπάρχουν και φωνές που εκφράζουν τη λογική της σύγκρουσης με τη φθορά και την απομόνωση του κλάδου που εκπροσωπεί η διοίκηση της Ένωσης. (Αρκετοί Συνάδελφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες που συνεχίζουν ρομαντικά να μάχονται μέσα στην ΕΕΤΕΜ συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ανεξάρτητων Μηχανικών -Κ.Α.ΜΗ.-. Όσοι συνάδελφοι είναι ταμειακά τακτοποιημένοι αξίζει να τους στηρίξουν. Δυστυχώς όμως, με τον τρόπο που γίνονται αυτές οι εκλογές- παρωδία, κανείς δεν ξέρει αν η ψήφος τους θα βρεθεί στην κάλπη...).
Οι συνάδελφοι αυτοί μιλούν για την ανάγκη έναρξης διαλόγου με το Τ.Ε.Ε. με στόχο τη λειτουργία Ενός Ενιαίου Τεχνικού Επιμελητηρίου για όλους τους Μηχανικούς (Π.Ε. και Τ.Ε.) της χώρας.
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε ΜΑΖΙ τον ΑΓΩΝΑ για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Κλάδου.
Για ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ για όλους τους Μηχανικούς της Χώρας.
Για ΕΝΙΑΙΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ χωρίς τους ανεξήγητους διαχωρισμούς σε Πανεπιστημιακό και Τεχνολογικό Τομέα και χωρίς το ρατσιστικό διαχωρισμό των αποφοίτων σε Π.Ε. και Τ.Ε.


_________
Κοινή Ανακοίνωση Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε., Αριστερής Συσπείρωσης και Α.Κι.Δα.:


ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕΤΕΜ 2017 by siahos3333 on Scribd

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ:

Οι «εκλογές» της ΕΕΤΕΜ είναι νόθες!
Η εκφυλισμένη Διοίκηση δε μας εκπροσωπεί!
Οι εργαζόμενοι μηχανικοί να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις μαζί με το λαϊκό κίνημα
Συναδέλφισσες –Συναδέλφοι
Η διοίκηση της ΕΕΤΕΜ έχει οδηγήσει την Ένωση στον πλήρη εκφυλισμό, την έχει μετατρέψει σε μια σφραγίδα για τη στήριξη της πολιτικής ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας. Στήριξε διαχρονικά και στηρίζει την πολιτική «απελυθέρωσης» του επαγγέλματος που υλοποιεί η εκάστοτε κυβέρνηση κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.. Θέλει να αναλάβει από κοινού με το ΤΕΕ ρόλο στην πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, την ίδια ώρα που εικονικά, δήθεν «συγκρούονται» για συντεχνιακά ζητήματα. Δε λέει κουβέντα για το νέο ασφαλιστικό λαιμητόμο, ούτε καν έβγαλε μια ανακοίνωση καταγγελίας του νόμου.
Την πρώτη και κύρια ευθύνη έχει η παράταξη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Ε.Κ.Μ.) δηλαδή της πρώην ΠΑΣΚ που κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία στην Κ.Δ.Ε. Η πλειοψηφία της διοίκησης, δηλαδή η προεδρία Δημόπουλου, επιλέγει να διοργανώσει νόθες εκλογές.
Οι άνισοι όροι στο δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές για τα μέλη της ΕΕΤΕΜ καθιστούν διαβλητό και επομένως νόθο το εκλογικό αποτέλεσμα. Στην ουσία η Διοίκηση της ΕΕΤΕΜ με το απαγορευτικό ποσό συνδρομής που ζητά για τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες περιορίζει το εκλογικό σώμα μόνο στους συναδέλφους των πρώην ΔΕΚΟ και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα που οι συνδρομές παρακρατούνται από το μηνιαίο μισθό τους. Αποκλείει την πλειοψηφία των συναδέλφων μισθωτών και αυταπασχολούμενων που υποφέρουν από την ανεργία, την αναδουλειά και την υποαπασχόληση.
Είναι αποκαλυπτικό ότι για τις προηγούμενες εκλογές είναι δημοσιευμένα μόνο συγκεντρωτικά ποσοστά και όχι αριθμοί ψήφων, ούτε καν πόσοι ψήφισαν σε κάθε νομό της χώρας. Κάθε Περιφερειακό Τμήμα ακολουθεί, στην πράξη, δική του «πολιτική» όσον αφορά το ποσό συνδρομών που εισπράττει και αποδίδει. Προκύπτει σοβαρό ζήτημα οικονομικής διαχείρισης σε ορισμένα Περιφερειακά Τμήματα, καθώς κανείς δε γνωρίζει ακριβώς που πηγαίνουν τα λεφτά από τις συνδρομές . Ο αριθμός των ψηφισάντων στους εκλογικούς καταλόγους δεν συμβαδίζει με τις αποδιδόμενες συνδρομές των Περιφερειακών Τμημάτων, ακόμα και όταν συνυπολογιστούν τα έξοδα τους, που συχνά εγκρίνονται εκ’ των υστέρων. Εξάλλου έχουν γίνει γνωστές περιπτώσεις «απώλειας» ταμειακών διαθεσίμων σε Περιφερειακά τμήματα.
Στο πρόσφατο 21ο Συνέδριο της ΕΕΤΕΜ, για ακόμη μια φορά ζήσαμε μια εκφυλιστική και αντιδημοκρατική διαδικασία, με ευθύνη της Ενωτικής –πρώην ΠΑΣΚ. Όπως και στα προηγούμενα Συνέδρια, μετά τις παρουσιάσεις των «χορηγών» του Συνεδρίου ακολούθησε η συζήτηση για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΕΤΕΜ που πρότεινε η απερχόμενη πλειοψηφία στο σώμα του συνεδρίου. Πρόκειται για τροποποιήσεις που κάνουν ακόμα πιο αντιδραστικό τον προσανατολισμό και τη λειτουργία της ΕΕΤΕΜ. Αποκορύφωμα το άρθρο 6 στο οποίο αναφέρεται ότι «Με απόφαση των 2/3 των μελών της ΚΔΕ μπορούν να θεωρηθούν ταμειακώς εντάξει μόνο για το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, τα μέλη που έχουν καταβάλει τις εισφορές τους τα τρία τελευταία έτη περιλαμβανομένου του έτους διεξαγωγής των εκλογών», ζητώντας πλέον την καταβολή όλων των οφειλόμενων συνδρομών από το έτος λήψης του πτυχίου. Σε αυτή τη συζήτηση, ως Πανεπιστημονική προσπαθήσαμε να θέσουμε προς ψήφιση τροποποίηση για μείωση των συνδρομών στις εκλογές. Η Ενωτική –πρώην ΠΑΣΚ βλέποντας πως η πρόταση αυτή έχει ανταπόκριση σε τμήμα των συνέδρων, αποφάσισε να μη διεξαχθεί καμιά συζήτηση για το καταστατικό ούτε καν να μπει για ψηφοφορία στο σώμα η πρόταση.
Απέδειξε, για ακόμη μια φορά, πως θέλει να μετατρέψει οριστικά την ΕΕΤΕΜ σε ένα κλειστό club, χωρίς μαζικές διαδικασίες, μακριά από τις ανάγκες και τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των εργαζόμενων μελών της, χωρίς καμία δυνατότητα συσπείρωσης και προσανατολισμού προκειμένου να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή επίθεση της εκάστοτε κυβέρνησης της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Άλλωστε, ως Πανεπιστημονική, στο 18ο Συνέδριο της ΕΕΤΕΜ είχαμε καταψηφίσει το παρόν καταστατικό καθώς ο προσανατολισμός και οι σκοποί της Ένωσης που αποτυπώνονται σε αυτό υποτάσσονται στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών της εκάστοτε κυβέρνησης και αποδέχονται τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της Ε.Ε.
Η μη συμμετοχή των παρατάξεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις νόθες εκλογές της ΕΕΤΕΜ δε σηματοδοτεί ουσιαστική αντίθεση με την πολιτική που ακολουθεί η πλειοψηφία, καθώς συμφωνούν και οι δύο στην κεντρική κατεύθυνση του ρόλου και του προσανατολισμού της ΕΕΤΕΜ, στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου και Ε.Ε.. Η όποια κριτική τους στον πρόεδρο και την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΕΕΤΕΜ δεν τους αθωώνει από τις διαχρονικές τους ευθύνες καθώς από κοινού ψήφιζαν στην ΚΔΕ τις αντιδραστικές θέσεις υλοποίησης της πολιτικής απελυθέρωσης του επαγγέλματος και κατάργησης των δικαιωμάτων μας.
Με αφορμή την «αξιολόγηση» κλιμακώνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας
Την ίδια ώρα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άρχουσα τάξη και «κουαρτέτο» των δανειστών, μέσω «διαπραγματεύσεων» προετοιμάζουν το νέο γύρο επίθεσης με ορυμαγδό αντιλαϊκών μέτρων που «τσακίζουν» τα δικαιώματά μας στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, το κατέβασμα του αφορολόγητου σε χαμηλότερα όρια για τη φοροληστεία ακόμα και των πολύ χαμηλών εισοδημάτων, την επέκταση των αντιλαϊκών συμφωνιών και μετά το 2018 για την παγίωση των αιματοβαμμένων  "πρωτογενών πλεονασμάτων".
Όλα αυτά αποτελούν «προαπαιτούμενα» για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων. Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι, οι εργοδότες κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια! Η «αντιπολίτευση» των ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και λοιπών κομμάτων «υπηρετών» της άρχουσας τάξης και της Ε.Ε. δεσμεύονται ότι θα εφαρμόσουν τα μέτρα όποιας συμφωνίας προκύψει από τη διαπραγμάτευση...
Όλοι στο δρόμο για να ανατραπεί η αντιλαϊκή επιδρομή της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό
Την ίδια ώρα ζούμε τις συνέπειες της εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού. Ο νόμος λαιμητόμος Κατρούγκαλου επιβάλλει υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για μισθωτούς και αυταπασχολούμενους για μια πενιχρή σύνταξη, πετσοκόβει τις σημερινές συντάξεις, ενώ απαλλάσσει τους εργοδότες και το κράτος από το «κόστος» ασφάλισης. Για το σύνολο των ασφαλισμένων (τυπικά μισθωτούς σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, μισθωτούς με «μπλοκάκι» και αυτοαπασχολούμενους) ισοπεδώνονται οι συντάξεις και οι υπόλοιπες παροχές της, μόνο κατ' όνομα, Κοινωνικής Ασφάλισης.
Για τους τεχνολόγους μηχανικούς η ληστεία του 27% του εισοδήματος, μετατρέπει σε ανασφάλιστους δεκάδες χιλιάδες αυταπασχολούμενους συναδέλφους ή τους εξωθεί στο κλείσιμο των «βιβλίων», δηλαδή στην έξοδο από το επάγγελμα. Αν συνυπολογίσουμε τη φορολογία εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης, η απώλεια εισοδήματος ξεπερνά το 50%. Ακόμα και οι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι καλούνται να πληρώνουν 2100 € τον χρόνο για να έχουν υγειονομική κάλυψη και δικαίωμα σε μια σύνταξη «επίδομα πτωχοκομείου». Ενώ η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο ΚΕΑΟ να προχωρά σε κατασχέσεις ακόμα και για ποσά κάτω των 5.000 €.
Η κυβέρνηση νομιμοποιεί οριστικά το Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) ως μορφή εξαρτημένης σχέσης εργασίας, αντί να την απαγορεύσει και να υποχρεώσει τους εργοδότες να προχωρήσουν σε προσλήψεις των μισθωτών εργαζόμενων με «μπλοκάκι» με πλήρη διασφάλιση των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Πετάει το «μπαλάκι» στους εργαζόμενους προκειμένου να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες», ζητώντας από τον εργαζόμενο να αναγράψει στο μηνιαίο ΔΠΥ, που εκδίδει για να πληρωθεί, ότι υπάγεται στη ρύθμιση για τα «μπλοκάκια». Όμως, εφόσον ο εργοδότης αρνηθεί να αναγνωρίσει την εξαρτημένη εργασία και να υποβάλει ΑΠΔ, δηλαδή να αποδεχτεί την υποχρέωση πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών, τότε ο ίδιος ο εργαζόμενος υποχρεώνεται να αποδείξει ότι είναι μισθωτός. Οι εργοδότες τρομοκρατούν τους εργαζόμενους προκειμένου είτε να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι είναι «ελεύθεροι επαγγελματίες» και δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα «μπλοκάκια», είτε να αποδεχτούν νέες βαριές μειώσεις στους μισθούς τους.
Ο δικός μας δρόμος: Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση τις ανάγκες μας!
Η ριζική αντιμετώπιση τέτοιων εκφυλιστικών φαινόμενων όπως αυτών που χαρακτηρίζουν τη «δράση» αλλά και τις «εκλογές» της ΕΕΤΕΜ μπορεί να γίνει μόνο αν οι εργαζόμενοι εγκαταλείψουν τις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που είναι ταγμένα να υπηρετούν το κεφάλαιο, πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και συμπορευθούν στα Σωματεία τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και στους συλλόγους αυταπασχολούμενων με την ΠΑΣΕΒΕ.
Καμιά αστική κυβέρνηση δε θα μας επιστρέψει τα δικαιώματά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Μπροστά στις νέες θυσίες που απαιτεί η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων, δικός μας δρόμος είναι η οργάνωση της πάλης για το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Καμιά θυσία των αναγκών μας για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Απαιτούμε νέα  προκήρυξη αδιάβλητων εκλογών με δυνατότητα συμμετοχής όλων των μελών της ΕΕΤΕΜ  (με καταβολή μόνο της ετήσιας συνδρομής μειωμένης στα 10 ευρώ)
 ________________________________________________________________

2 σχόλια:

  1. παρακαλω να μου απαντησετε 1] αν η ειδιοκοτητα εργων υποδομησ μπορει και κανει τοπογραφικα με μηχανημα gps πριν μας κοψουν παλι τα δικαιωματα με την αναρτηση στο κτηματολογιο 2] τι θα κανουμε τωρα τοπογραφικα καναμε για να βγαλουμε ενα ευρω/ που οι οικοδομες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. The Best Casino Games for 2021
    A selection of top-rated 임요환 포커 slots available for play at 슬롯 머신 게임 the best gambling sites. The 토토 사이트 목록 bonuses 오산 휴게텔 are usually 슬롯 가입 머니 reserved for players who prefer the most entertaining

    ΑπάντησηΔιαγραφή