Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Διαβούλευση για το νέο μας Καταστατικό



Συμμετέχοντας στη διαβούλευση για το σχέδιο του νέου Καταστατικού του Πολιτικού μας Οργανισμού, κατέθεσα τις πιο κάτω προτάσει
ς:

Άρθρο 11
Συγκρότηση Συνεδρίου.
Προσθήκη παραγράφων:
1.1.19. Έως εκατό (100) Μέλη από τις Ειδικές κομματικές Οργανώσεις (ΕΚΟ) που εκλέγονται για το σκοπό αυτό σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας τους.
1.1.20. Τα μέλη των Διοικήσεων των Επιστημονικών Επιμελητηρίων και των Πανελληνίων Επιστημονικών Ενώσεων.
1.1.21. Τα μέλη των Διοικήσεων των Ενώσεων Επαγγελματικών και Παραγωγικών Επιμελητηρίων της Χώρας.
1.2.22. Τα μέλη των Διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Άρθρο 22
Συγκρότηση Πολιτικής Επιτροπής.
προσθήκη παρ. 1.9.: Τα μέλη των Προεδρείων των Επιστημονικών και Παραγωγικών Επιμελητηρίων της Χώρας, τα μέλη των Προεδρείων των Ενώσεων, των Επαγγελματικών και των Παραγωγικών Επιμελητηρίων της Χώρας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
2. Αλλαγή του εκατό (100) με εκατόν είκοσι (120).
3. Κατάργηση της παραγράφου.
Οι προτάσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των θέσεων που κατέθεσα στις 5 και 12 Απριλίου και αφορούν α) την ανάγκη επανίδρυσης και ενίσχυσης του ρόλου των ΕΚΟ, επαναφέροντας τη δυνατότητά τους να εκλέγουν συνέδρους, β) την ανάγκη εκπροσώπησης στα όργανα των μελών του Κόμματος που έχουν κριθεί από την Κοινωνία (εκτός από την ΤΑ -που ορθά συμπεριελήφθη-, τους επικεφαλείς των εκπροσώπων στους Φορείς των Επιστημόνων, των Μισθωτών και των Παραγωγικών Τάξεων).
Τέλος, προφανώς η κατοχή Κομματικής θέσης δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση ή πρόκριμα για Κυβερνητική, όμως διαφωνώ με τη λογική του μεταξύ τους "ασυμβίβαστου".
Σημειώνω βέβαια ότι η Κοινωνία δεν ασχολείται με Συνέδρια κ Καταστατικά. Η Κοινωνία περιμένει σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης κ ισχυρό πρόσωπο στην έκφρασή της. Οι 404 χιλιάδες μέλη κ φίλοι της Παράταξης ψήφισαν πριν λίγο καιρό για να επιλέξουν τον επόμενο Πρωθυπουργό και όχι απλά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Σε αυτον εναποθέτει η Κοινωνία τις ελπίδες της για την υλοποίηση των απαραίτητων τομών κ μεταρρυθμίσεων και την επαναφορά στην ανάπτυξη.
Συμμετέχω στη διαβούλευση του Καταστατικού όμως θα στηρίξω την τελική πρόταση του Προέδρου μας κ επόμενου Πρωθυπουργού.

Έχω την τιμή να σας ενημερώσω επίσης, ότι θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου στην Πολιτική Επιτροπή (ξεκινώντας με την αναζήτηση στήριξης 15 συνέδρων για να είμαι εκ νέου υποψήφιος), τιμώντας την Παράταξη κ υπηρετώντας το όραμα για περισσότερο Οξυγόνο στην Ελλαδα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου