Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΑΙΤΗΜΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛHΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στην Ιστορική μας Παράταξη αλλά και σε κανένα από τα μέλη της Βάσης μας, δεν άξιζε να ζήσει τη σημερινή μέρα και τα λυπηρά αποτελέσματα που είχαν οι οργανωτικές μας αδυναμίες. Τα λάθη στη διαδικασία προετοιμασίας των Εσωκομματικών μας εκλογών με τελική κατάληξη τη σημερινή αναβολή τους –κι ενώ χιλιάδες κόσμου είχαν ήδη προσέλθει στα εκλογικά κέντρα, για να μας τιμήσουν, δείχνοντάς μας εμπιστοσύνη και εναποθέτοντάς μας τις ελπίδες τους για μια καλύτερη μέρα-, έπληξαν ανεπανόρθωτα το  κύρος και την αξιοπιστία μας.
Είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες.
Όμως πέρα από τον καταλογισμό των ευθυνών, αυτή τη στιγμή προέχει
η ανάγκη διαφύλαξης της Ενότητας της Παράταξης.
Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες.
Αυτές τις στιγμές δεν μπορούμε να περιμένουμε να δώσει τη λύση κανένα πρόσωπο, όσο έμπειρο κι αν είναι και καμία «επιτροπή σοφών».  Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχουμε όλοι υποχρέωση να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Την τύχη του Κόμματός μας πρέπει να κληθεί να αναλάβει η οργανωμένη μας βάση. Η οργανωμένη μας βάση, όπως εκφράζεται μέσα από τη Σύνθεση του Εθνικού μας Συνεδρίου -το οποίο αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο και πολυπληθέστερο Συνέδριο Ελληνικού Κόμματος-.
Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησα από τον Πρόεδρο του Κόμματός μας την άμεση σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου, όπως αυτό προβλέπεται στην 2η Παράγραφο του 7ου Άρθρου του Καταστατικού μας.
Το Έκτακτο Εθνικό μας Συνέδριο μπορεί και πρέπει να συγκληθεί μέσα στο Δεκέμβριο.   
Οι χιλιάδες αντιπρόσωποι της Κομματικής μας Βάσης θα αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια, εξετάζοντας όλες τις Καταστατικές επιλογές (σε καμία περίπτωση δεν υποδεικνύω σήμερα κάποια επιλογή).  

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχει υποχρέωση ο καθένας μας να λειτουργήσει με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Η Χώρα μας, έχει σήμερα ανάγκη τη δυνατή φωνή της Παράταξής μας, περισσότερο από ποτέ.

*Το αίτημα όπως κατατέθηκε σήμερα στο Γραφείο του Προέδρου:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου