Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ







 



 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15 Φεβρουαρίου 2012
Το Προεδρείο της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα και πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, τα μέλη της ΔΑΚΕ  και ο Υπουργός είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ειδικότερα για τα προβλήματα των ΤΕΙ με κυριότερο το χρόνιο πρόβλημα των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων. Επίσης συζητήθηκε η πολύπλευρη κρίση που περνάει η χώρα.
Η θέση του Υπουργού είναι ότι: Μέσω της αξιολόγησης και αναβάθμισης όλων των Ιδρυμάτων, άμεσος  στόχος πρέπει να είναι η καθιέρωση ενός Θεσμικού Πλαισίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η οποία θα συνοδευτεί από ένα γενναίο επανασχεδιασμό ολόκληρου του Χάρτη των Ανώτατων Ιδρυμάτων της Χώρας στη βάση επιστημονικών και χωροταξικών κριτηρίων.
Μας δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο επανασχεδιασμός της Ανώτατης Εκπαίδευσης αποτελεί βασική προτεραιότητα και την ευθύνη του έχει η ΑΔΙΠ (ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ), το έργο της οποίας ξεκινά άμεσα.
Σε ότι αφορά τα Επαγγελματικά μας Δικαιώματα –αν και αποτελούν σήμερα αρμοδιότητα της ίδιας της Υπουργού-, δήλωσε αποφασισμένος να εργαστεί για να δοθεί οριστική λύση συνεχίζοντας το πολύ σημαντικό έργο του πρώην Υφυπουργού κου Ταλιαδούρου.
Είναι σαφές ότι για άλλη μια φορά καταθέσαμε τη θέση μας για την ανάγκη ένταξης όλων των Μηχανικών (ΠΕ & ΤΕ) της Χώρας σε ένα Νέο Ενιαίο Τεχνικό Επιμελητήριο.
Χαρακτηριστικές ήταν επίσης οι θέσεις του Υπουργού για τη λειτουργία των ΑΕΙ: « Δεν μπορεί κάποιες οργανωμένες ηχηρές μειοψηφίες να διακόπτουν εκλογικές διαδικασίες, να διαταράσσουν την ομαλότητα στον πανεπιστημιακό χώρο και νομίζω ότι όλοι μας και η Πολιτεία και η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και την ομαλότητα στα πανεπιστήμια και την δημοκρατία. Δεν μπορεί ένας νόμος του κράτους να μην εφαρμόζεται γιατί κάποιοι θέλουν εδώ και τώρα να το σταματήσουν, αυτό γίνεται μόνο στην Ουγκάντα δεν είμαστε Ουγκάντα και ούτε πρέπει να γίνουμε.»
Επίσης: « Αυτή τη στιγμή άσυλο δεν υπάρχει. Καταργήσαμε το άσυλο ακριβώς για να μην βλέπουμε το μπαλάκι των ευθυνών ένθεν και εκείθεν, δεν υπάρχει άσυλο. Οι πρυτανικές αρχές έχουν την ευθύνη των ιδρυμάτων τους, αλλά και η Πολιτεία έχει την ευθύνη όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις στα πανεπιστήμια να τηρεί και να επιβάλλει το νόμο όπως στο υπόλοιπο της Επικράτειας.»


Γραφείο Τύπου
Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε.

Με δεδομένη την υποψηφιότητα του κου Αρβανιτόπουλου στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά, έχω να σημειώσω ότι: Αν οι πολιτικοί μας είχαν την πολιτική κατάρτιση, την υπευθυνότητα αλλά και την ευγένεια του Καθηγητή Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν στη δραματική θέση που βρίσκεται σήμερα... Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε τους άξιους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου