Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΣΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Την ώρα που η χώρα μας διασύρεται παγκοσμίως με τα τραγελαφικά που λαμβάνουν χώρα στην προσπάθεια των κομμάτων να βρουν κοινή συνισταμένη υπό την ντροπιαστική παρέμβαση των ευρωπαίων εταίρων… μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές πραξικόπημα.

Το πρωί ξεκίνησε η πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις –όπως είχε αποφασιστεί από την επιτροπή και αναρτήθηκε στο σχετικό πινάκιο- της συζήτησης της Ολομέλειας επί του Νομοσχεδίου για το νέο τρόπο έκδοσης Οικοδομικών Αδειών.
Η συζήτηση ήταν σαφώς υποβαθμισμένη και χωρίς παρουσία Βουλευτών, λόγω του ενδιαφέροντος για τις δραματικές εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αλλά κυρίως λόγω του ότι η συζήτηση είχε οριστεί ως διήμερη και με δεδομένο ότι το βράδυ θα είχαμε παραίτηση της Κυβέρνησης, η σημερινή συζήτηση δεν θα κατέληγε…
Ξαφνικά, κι ενώ δεν υπήρχε πλέον κανένας βουλευτής στην αίθουσα, ανακοινώθηκε η «σύμπτυξη» των δύο συνεδριάσεων σε μία για να περάσει βεβιασμένα το Νομοσχέδιο.
Είναι σημαντικό ότι η ΕΕΤΕΜ αντέδρασε άμεσα και ειδοποίησε τον Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος έδωσε μάχη να σταματήσει η «μεθόδευση» η οποία όπως δεν απέδωσε.
Η «συζήτηση» συνεχίστηκε με άδεια έδρανα όπου οι Απόστολος Κακλαμάνης, Χρήστος Πρωτόπαπας και Θανάσης Μπούρας πήραν σαφή θέση υπέρ των ΤΕΙ.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης ήταν καταιγιστικός στην κριτική του προς τον Υφυπουργό κο Σηφουνάκη. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής  κατάφερε να περάσει μια σειρά θετικών τροπολογιών για τον Κλάδο μας και την ΕΕΤΕΜ.
Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι ακριβώς πέρασε σήμερα. 

περισσότερα στο ιστολόγιο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου