Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Τι φοβήθηκε σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας;



Τιμούμε και σεβόμαστε τους Θεσμούς.
Αυτοί όμως που έχουν επιλεγεί για να τους υπηρετούν από τις Θεσμικές θέσεις δείχνουν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων…
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο υψηλότερος Πολιτειακός μας Θεσμός, συμβολίζει τη Δημοκρατία και την ομοψυχία των Ελλήνων.
Τι συμβόλισε όμως με την επιλογή του να αποχωρήσει από την παρέλαση σήμερα;
Αυτό είναι ο Θεσμός της Δημοκρατίας; Περίμενα ότι ο Ανώτατος Άρχοντας της Χώρας θα στεκόταν στο ύψος του Θεσμού που εκπροσωπεί.
Περίμενα να μείνει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης.
Γιατί έφυγε; Τι φοβήθηκε; Φοβήθηκε τον ίδιο τον ελληνικό λαό;
Δυστυχώς ο Κάρολος Παπούλιας ήταν σήμερα πολύ
κατώτερος των περιστάσεων.
Αρκέστηκε να χαρακτηρίσει μειοψηφία αυτούς που διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.
Ξέχασε ότι οι Έλληνες τον τίμησαν επιλέγοντάς τον για δεύτερη φορά με ευρεία πλειοψηφία για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.. Έχει γίνει όμως ένα με το φθαρμένο πολιτικό μας σύστημα και δεν υπολείπεται σε έπαρση από τους επαρχιώτες κομματάρχες όταν δηλώνει «…ήρθα να τιμήσω με την παρουσία μου την Πόλη της Θεσσαλονίκης…».
Αντί να προβληματιστεί με τις πρωτόγνωρες αντιδράσεις του Ελληνικού Λαού, αρκέστηκε σε φιλοκυβερνητική προπαγάνδα δηλώνοντας: «..Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θετικά στοιχεία, τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να συστρατευτούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση…».
Ένας πραγματικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα υπηρετούσε πραγματικά την Πατρίδα, θα έφευγε τελευταίος από το χώρο της παρέλασης, θα απαιτούσε την αποχώρηση των εκπροσώπων της Κυβέρνησης που με τις επιλογές και τις δηλώσεις τους έχουν φέρει σε ακραία αγανάκτηση τους Έλληνες και το ίδιο βράδυ θα ζητούσε την παραίτηση της Κυβέρνησης και αν ο Πρωθυπουργός αρνούταν, θα παραιτούταν ο ίδιος προκαλώντας έτσι εκλογές για να αποκατασταθεί ο θεσμός της Δημοκρατίας αλλά και το αίσθημα δικαίου και η περηφάνια των Ελλήνων.
Επιλέγοντας να το βάλει στα πόδια, η αγανάκτηση των πολιτών διογκώνεται καθώς βλέπουν στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας τη γενική εικόνα που έχουν για όλους τους πολιτικούς: «βόλεμα, άρνηση για σύγκρουση και έλλειμμα αντίληψης της κοινωνικής πραγματικότητας»…
Μετά την τροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε φυγή που έχουν πλέον να ελπίζουν οι Έλληνες;
Άραγε οι μειοψηφίες του ΣΥΡΙΖΑ ή της Χρυσής Αυγής ήταν αυτές που έστειλαν το σημερινό ηχηρότατο μήνυμα σε όλη τη χώρα;

Και μετά την πολύ εύγλωττη φωτογραφία με τον τολμηρό μαθητή στη Λάρισα που συνόψισε με μια κίνηση όλα όσα δεν μπορούν να πουν τόμοι αναλύσεων για το τι νοιώθουν μέσα τους οι νέοι της χώρας μας, είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω με την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου

"ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ"
Παρέμβαση για τα επεισόδια στις παρελάσεις και για τις αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας έκανε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μ. Γλέζος. Η δήλωση Γλέζου: "Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν...
71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.
Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε. Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.
Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση".         

3 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΣΤΕΚΟΝΡΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ.
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ( ΚΟΝΓΚΛΑΒΙΟ) ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ.ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. του Ιωακείμ Βράβα, πολιτικού επιστήμονα
    Κάθε χρονική συγκυρία δεν είναι ιστορική στιγμή. Και κάθε ιστορική στιγμή ορίζεται ως τέτοια...επειδή γίνεται «κόντρα» στην προσδοκώμενη αντίδραση. Ο φασίζων Ιωάννης Μεταξάς είπε όχι στη φασιστική επέλαση και ήταν μαζί με έναν ολόκληρο λαό. Δεν απαίτησε ισχυρή περιφρούρησή του από την αστυνομία, ώστε να μπορεί να βαυκαλίζεται ότι το «ΝΑΙ» του δε συναντά αντιδράσεις.

    Όποιος μεταφράζει την αντίδραση στο πρόσωπό του ως ύβρι απέναντι στους θεσμούς και τα σύμβολα, τότε διαπράττει ένα τεράστιο πολιτικό ατόπημα το οποίο του στερεί κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση, μια και ανάγει τον εαυτό του σε λάβαρο. Δε μπορεί να διατείνεται ότι εκπροσωπεί την κοινωνία, όποιος κρύβεται από αυτήν κι δεν συνδιαλέγεται μαζί της. Όποιος κόντρα στη συνείδησή του και στην πολιτική του σκέψη, υποκύπτει σε ηθικούς εκβιασμούς εντός του Κοινοβουλίου.

    Κανείς, εκτός από το πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια και την μιντιακή αυλή του, δεν είναι δυνατό να βλέπει στη σημερινή διαμαρτυρία, προσβολή στους αγώνες του έθνους. Τουναντίον, σεβόμενοι αυτούς τους αγώνες, άνθρωποι, άλλοι αυθόρμητα και άλλοι όχι, συντάχθηκαν σε αυτή τη συμβολική επέτειο απέναντι στις πολιτικές που περιορίζουν την εθνική κυριαρχία. Δεν απαξιώθηκαν οι θεσμοί, αλλά τα πρόσωπα που επιλέγουν πολιτικές που προσβάλλουν την εθνική ανεξαρτησία και την ευημερία του λαού. Και επιτέλους, ας γίνει κατανοητό, ότι πλέον οι πολιτικοί, οι παρ’αυτοίς και οι συνδιαλλαγές με τα ΜΜΕ, δεν ορίζουν πλέον την πραγματικότητα. Ας σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια και ας δουν, αν τολμούν, την ελληνική κοινωνία. Την κοινωνία που χειροκρότησε τις παρελάσεις όταν οι πολιτικοί δεν ήταν παρόντες, και χειροκρότησε εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας.

    Στις τελευταίες τους προσπάθειες, τα συτημικά ΜΜΕ προωθούν την ακροδεξιά ως υπερασπιστή του έθνους και της σημαίας (λες και οι υπόλοιποι τα επιβουλευόμαστε) και χρίζουν συγκεκριμένο τμήμα της αριστεράς ως υποκινητή των αντιδράσεων, στοχευμένα υποδαυλίζοντας έναν νέο εθνικό διχασμό, υπηρετώντας την πρακτική του «διαίρει και βασίλευε». Επειδή γνωρίζουν πως αν δε στηρίξουν το σπίτι τους, θα πέσει και θα τους πλακώσει. Αλλά ξεχνούν πως το σπίτι είναι χτισμένο σε σαθρό έδαφος, από κακούς τεχνίτες και ανίδεους μηχανικούς που έκλεβαν όλοι μαζί στα υλικά και τα εργατικά. Και ο σεισμός που έρχεται είναι μεγάλος.

    Ναι, δεν ήταν πολιτικώς ορθή η σημερινή αντίδραση. Αλλά με τα πολιτικώς ορθά και τις συνωμοσίες της σιωπής φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Με την εθνική κυριαρχία να περιορίζεται, την εξουσία του λαού να υποτάσσεται στους ξένους τεχνοκράτες που εποπτεύουν και υπαγορεύουν πολιτικές χωρίς να δεσμεύονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας και τα ελληνικά δικαστήρια, με τις υποδομές και την ενέργεια της χώρας να παραδίδονται ανεπιστρεπτί σε πολυεθνικές γερμανικών, γαλλικών ή και πιθανώς μελλοντικά βουλγάρικων, ρωσικών και, (πώς και ποιος θα το εμποδίσει;) τουρκικών συμφερόντων.

    Μπροστά σε όλα αυτά η αντίδραση δεν είναι δυνατό να καλουπώνεται και να καπελώνεται.

    Ας συνεχίσουν να βλέπουν στις αντιδράσεις υποκινούμενες μειοψηφίες. Αν θεωρούν τους εαυτούς τους ότι ανήκουν στην ισχυρή πλειοψηφία, στην πεφωτισμένη κάστα όσων βλέπουν στους εαυτούς τους σωτήρες, έχει καλώς. Σύντομα η συγκυρία θα τους βάλει στην ιστορία.
    Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 10:54 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)....
    2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
    3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

    Και αν θέλουν κάποιοι βλέπουν οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ παντού δικαίωμά τους...

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή