Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί την απάντηση στην αισχρή, ανήθικη, παράνομη και αντισυναδελφική επίθεση που δέχθηκε ο Κλάδος μας από το ΤΕΕ την περασμένη εβδομάδα..
eksodiko_TEE

Το Τεχνικό Επιμελητήριο απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς όλες τις Πολεοδομίας της χώρας: "...
κύριοι,
Σε σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού αμοιβών του ΤΕΕ διαπιστώθηκε ότι οι κάτωθι αναφερόμενοι φέρονται να υπογράφουν τον αντισεισμικό υπολογισμό Στατικής Μελέτης. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε σε πόσες και σε ποιες εκδοθείσες ή υπό έκδοση οικοδομικές άδειες που ελέγχονται από την Υπηρεσία σας, παρατηρείται το προαναφερόμενο φαινόμενο:"
(ακολουθεί ονομαστικός κατάλογος με το όνομα των συναδέλφων και την ειδικότητά τους π.χ. ΤΕΙ Δομικών Έργων, Υπομηχανικός, Απόφοιτος ΚΑΤΕΕ, Απόφοιτος ΑΣΕΤΕΜ κλπ) (Στις Πολεοδομίες της Αττικής ο ονομαστικός κατάλογος αποτελείται από 170 περίπου συναδέλφους).

Ακολούθησε η εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΕΤΜ και φυσικά θα ακολουθήσουν και ατομικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη των συναδέλφων που θίγονται.
Είναι προφανές ότι το ΤΕΕ και ο σημερινός του πρόεδρος λειτουργούν σε καθεστός πανικού και προχωρούν σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τη συμμόρφωση του ΤΕΕ στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Το ΤΕΕ δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος. Γιατί άραγε δεν ανοίγει καθόλου το θέμα των αδειών που υπογράφουν Αρχιτέκτονες ή Τοπογράφοι ΠΕ; Δυστυχώς, με δεδομένο ότι το ΤΕΕ επιλέγει να ανοίξει πόλεμο, θα υποστεί και τις συνέπειες. Σίγουρα θα ματώσει πολύ και αυτό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραμένουν σε εγρήγορση και να μας ενημερώνουν για κάθε παρατυπία που θα πέσει στην αντίληψή τους. Τους καλούμε να διατηρούν διαρκή επικοινωνία με την ΕΕΤΕΜ.
Επίσης όσοι συνάδελφοι συναντήσουν πρόβλημα μπορούν -εκτός φυσικά από την ΕΕΤΕΜ- να συμβουλευτούν και τον πολύ έμπειρο συνάδελφο Σταύρο Ρόζη (απογευματινές ώρες).

Σας κοινοποιούμε το εξώδικο που καταθέσαμε στο ΤΕΕ και αποστείλαμε σε όλες τις Πολεοδομίες της χώρας.
Πριν τη χρήση του καλό είναι να επικοινωνήσετε πρώτα με τη νομική υπηρεσία της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου