Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Ενημέρωση για τον Κλάδο 7ος 2010



Από την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η 42η Σύνοδος Προέδρων - Αντιπροέδρων Τ.Ε.Ι στο Τ.Ε.Ι Καλαμάτας .

Μεταξύ των βασικών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το ζήτημα της έκδοσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων , για όσα Τμήματα των Τ.Ε.Ι εκκρεμούν , αλλά και η περίπτωση να εφαρμοσθεί ένα σχέδιο ανάλογο του Καλλικράτη και στα Α.Ε.Ι.
Παρότι το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων κατείχε την υψηλότερη θέση στην ατζέντα της Συνόδου , οι Πρόεδροι δεν αποφάσισαν τελικά το κλείσιμο των Σχολών από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά όπως πρότειναν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι Πειραιά κ . Βρυζίδης και η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ αν μέχρι τότε το ΥΠ.Ε.Π.Θ δεν έχει εκδώσει τα εκκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα , αλλά περιορίστηκαν στην εκ νέου σύγκλιση της Συνόδου των διοικήσεων Τ.Ε.Ι στις αρχές Σεπτέμβρη χωρίς να αποκλείουν και το κλείσιμο , σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη στο ανωτέρω ζήτημα . ( πηγή : jaisopos.blogspot.com )
Δυστυχώς , η Υπουργός απέφυγε να δεσμευθεί σε οτιδήποτε σχετικά με αυτό το τόσο σοβαρό θέμα ( θυμίζουμε άλλωστε ότι η ίδια είναι μέλος του ΤΕΕ ...).
Είναι προφανές ότι η συντονισμένη αντίδραση φοιτητών και πτυχιούχων αποτελεί μονόδρομο . Σημειώνουμε ότι - σε αντίθεση με την παθητική στάση της ΕΕΤΕΜ - , βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους περισσότερους σπουδαστικούς συλλόγους των ΤΕΙ , δρομολογώντας την αναστολή της λειτουργίας των Ιδρυμάτων το Σεπτέμβριο.
Θυμίζουμε ότι ήδη έχουμε εκδόσει ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούμε τους υποψήφιους για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση , να μην δηλώσουν στα Μηχανογραφικά τους Δελτία τα Τμήματα των ΤΕΙ που δεν έχουν Επαγγελματικά Δικαιώματα .
Ακόμη , σημειώνουμε ότι το ΥΠΕΚΑ - μέσω της Ιστοσελίδας του - , έχει δημοσιεύσει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Προσωρινούς Ενεργειακούς Επιθεωρητές . Η κίνηση αυτή μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ΠΔ με τις διατάξεις που θα διέπουν το Μητρώο των Ενεργειακών Επιθεωρητών ...
Τέλος , στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή , εκτός των υπόλοιπων αντιλαϊκών διατάξεων - , υπάρχει διάταξη η οποία καταργεί τη δυνατότητα " εγγυοδοσίας " από το ΤΣΜΕΔΕ .Αυτή η διάταξη θα έχει ολέθριες συνέπειες για χιλιάδες μηχανικούς Εργολήπτες Δημοσίων Έργων ... Αυτή η διάταξη δεν έχει κανένα δημοσιονομικό όφελος , οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι Τράπεζες και οι πολύ μεγάλες Κατασκευαστικές εταιρείες , ενώ χιλιάδες συνάδελφοι θα βρεθούν μπροστά σε τραγικό αδιέξοδο ..
Αμέσως μόλις ενημερώσαμε σχετικά το συνάδελφο Λευτέρη Αυγενάκη ( Βουλευτής Ηρακλείου , Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε. και μέλος της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. ) , απέστειλε υπόμνημα προς τον Υπουργό Εργασίας ενώ ανέλαβε και δυναμική Κοινοβουλευτική δράση για την ανατροπή αυτής της διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου