Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση της βάσης του 10...
Είναι σαφές ότι η πρόταση της Κυβέρνησης για κατάργηση της βάσης του 10, κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Είναι δυστυχώς προφανές ότι η Κυβέρνηση εμμένει σε τακτικές περασμένων δεκαετιών όπου η παιδεία έγινε θύμα της ψευδεπίγραφης «περιφερειακής ανάπτυξης».


Σημειώνουμε ότι ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., καθηγητής κ. Ιωάννης Α. Τσουκαλάς κατέθεσε Ερώτηση προς την Ευρ. Επιτροπή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ευρώπη, ζητώντας, μεταξύ άλλων, στοιχεία για τα συστήματα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση που εφαρμόζουν τα Κράτη-Μέλη και τη μέση επίδοση εισαγωγής των φοιτητών στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο κος Τσουκαλάς στη συνέντευξή του δήλωσε –μεταξύ άλλων-:

«Μέσα σε ένα σκηνικό έντονης κρίσης και παρακμής, από το οποίο η μόνη διέξοδος μοιάζει να είναι ο μετασχηματισμός της Ελληνικής κοινωνίας και η ραγδαία οικονομική, κοινωνική και ηθική ανασύνταξη του τόπου, η απόφαση της Υπουργού Παιδείας για κατάργηση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια είναι παντελώς ακατανόητη, αν όχι και ύποπτη. Αντί να προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την παιδεία που παρέχουμε στους νέους μας και να τους προσφέρουμε επιτέλους τα πανεπιστήμια που τους αξίζουν, καταργούμε ακόμη κι αυτό το στοιχειώδες και αυτονόητο όριο, απλώς και μόνο για να «παρκάρουμε» φοιτητές σε κάποια περιφερειακά «πανεπιστημιακά» τμήματα, με προφανή στόχο να χρηματοδοτήσουμε την οικονομία της περιφέρειας και να κρύψουμε τα ποσοστά ανεργίας των νέων. Η κυρία Υπουργός, αντί να καταργεί τη βάση του 10 θα έπρεπε να ασχολείται περισσότερο με το γιατί υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μαθητές λυκείου που δεν μπορούν να την υπερβούν..».

(πηγή: jaisopos.blogspot.com)


Σας στέλνουμε επίσης τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕΤΕΜ, με την οποία δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση της βάσης του 10.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου