Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ Τ.Ε.Ε.

Παραθέτω την ανακοίνωση της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε.:

24 Απριλίου 2014
«Επείγουσα ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών  για αξιοποίηση των διατάξεων που ψηφίστηκαν στην υποπαράγραφο ΙΓ.12 του Ν.4254, ΦΕΚ (85Α/2014), με στόχο την εγγραφή των Μηχανικών Τ.Ε. στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος»

Συνάδελφοι,

Παρά το ότι έχει ήδη περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και την θεσμοθέτηση σειράς διατάξεων οι οποίες αναμορφώνουν άμεσα το πλαίσιο άσκησης του Επαγγέλματος του Μηχανικού στη Χώρα μας και παρά το ότι τα συλλογικά όργανα του ΤΕΕ έχουν τοποθετηθεί σχετικά, το Προεδρείο της ΕΕΤΕΜ αρνείται να ανοίξει οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα. 
Εμείς από τις 17 Απριλίου καταθέσαμε εγγράφως πρόταση για επείγουσα σύγκλιση της ΚΔΕ της ΕΕΤΕΜ για να εξετάσουμε συλλογικά το νέο τοπίο που διαμορφώνεται για το Επάγγελμα του Μηχανικού στη χώρα μας, αλλά κυρίως για να αποφασίσουμε δράσεις στην κατεύθυνση της διεκδίκησης της εγγραφής μας στο Τεχνικό Επιμελητήριο.
Παρά τις οχλήσεις μας, ακόμη η Διοίκηση της ΕΕΤΕΜ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την πρότασή μας.
Είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να σας κοινοποιήσουμε την πρότασή μας. Παρακαλούμε να μας καταθέσετε την άποψή σας γι' αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

ΕΔΩ: ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Παραθέτω την ανακοίνωση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ευβοίας, με την οποία κάνουν σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης με αφορμή την ψήφιση των σχετικών διατάξεων για τους Μηχανικούς στο Πολυνομοσχέδιο:
"Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 31/3/2014, επιχειρείται, γι άλλη μια φορά, άθλια απόπειρα εξομοίωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των απόφοιτων Πολυτεχνικών Ιδρυμάτων με αυτούς των Τ.Ε.Ι. και μάλιστα δολίως, χρησιμοποιώντας τη φράση "της Ανώτατης Εκπαίδευσης της ημεδαπής..." στα άρθρα 1,2,3, και 4 της υπογράφου ΙΓ12 του τελικού κειμένου του πολυνομοσχεδίου, διαγράφοντας από τα παραπάνω άρθρα του αρχικού κειμένου του Σχεδίου Νόμου τη φράση "...των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών των Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού τομέα...".

Τα συμπεράσματα δικά σας...


ΕΔΩ: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ