Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Με βάση το Π.Δ. 100/2010 τίθεται ως προϋπόθεση για την ένταξη στο Μητρώο Μόνιμων Ενεργειακών Επιθεωρητών η παρακολούθηση Εξειδικευμένων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Οι προϋποθέσεις εκπαίδευσης και η εξεταστική διαδικασία περιγράφονται στην ΚΥΑ Αριθμ. Οικ. 192 (Φ.Ε.Κ. 2406/ 31.10.2011).Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε διπλωματούχους μηχανικούς (μέλη του ΤΕΕ) και σε πτυχιούχους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης να αποκτήσουν άδεια ενεργειακού επιθεωρητή (Α ή Β τάξης) στις κατηγορίες:
α) Κτηρίων,
β) Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης
γ) Εγκαταστάσεων Κλιματισμού.
Η συνολική διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (με βάση τη σχετική ΚΥΑ) είναι:
  • 28 ώρες εισαγωγικών  μαθημάτων (προαιρετικής επιλογής )  και   60 ώρες για τους επιθεωρητές Κτηρίων  (υποχρεωτικής επιλογής)
  • 20 ώρες εισαγωγικών  μαθημάτων (προαιρετικής επιλογής )  και   30 ώρες για τους επιθεωρητές  Λεβήτων και εγκαταστάσεων  θέρμανσης, (υποχρεωτικής επιλογής)
  • 22 ώρες εισαγωγικών  μαθημάτων (προαιρετικής επιλογής )   και  30 ώρες για τους επιθεωρητές Εγκαταστάσεων κλιματισμού  (υποχρεωτικής επιλογής)
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος.(πατήστε εδώ)



Στυγνός εκβιασμός-πρόκληση σε βάρος των πολιτών από τη συντεχνία του ΤΕΕ, με ανοχή της Κυβέρνησης!

Εδώ και δύο μέρες η Συντεχνία του ΤΕΕ κάνει επίδειξη δύναμης ακυρώνοντας τους νόμους και τη συνταγματική τάξη.
Δίχως καμία δικαιοδοσία μπλόκαρε τη διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, υποχρεώνοντας τους συναδέλφους να περνούν υποχρεωτικά από το σύστυμα αμοιβών του ΤΕΕ, κάτι που είναι πέρα για πέρα παράνομο.

Δηλώνουμε ότι:
ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΤΕΜ
Με αφορμή την πρόσφατη προκλητική ανακοίνωση της Διοίκησης του Τ.Ε.Ε (19-12-2011) στην οποία αναφέρει ότι από την Πέμπτη 22-12-2011 αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος διεκπεραίωσης της διαδικασίας τακτοποίησης αυθαιρέτων-μεταβιβάσεων ακινήτων και διαχείρισης αμοιβών μηχανικού έως ότου ικανοποιηθούν τα συντεχνιακά της αιτήματα, επισημαίνουμε τα εξής: